QUEEN MARY THEATRE
Iosif Vulcan Company, Arcadia Company, and Crisana Professional Artistic Ensemble
IOSIF VULCAN COMPANY
Tip of the spear in theatre: a mature team, remarkable artistic projects
ARCADIA COMPANY
Fascinating shows, created for the young audience
CRISANA PROFESSIONAL ARTISTIC ENSEMBLE
We preserve traditions by honouring the past through modern shows

BUY TICKETS

You can buy tickets at your favourite show directly through our agency as well as online through eventim.ro

ONLINE AT EVENTIM.RO    THROUGH OUR AGENCY

THEATRE PROGRAM

The monthly program for all our companies. Find out which are the shows you must see!

MONTHLY PROGRAM

Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”, din cadrul Teatrului Regina Maria, vă invită la concertul folcloric „Cântecul și voia bună”, care va avea loc joi, 15 iulie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului.

Vă veți bucura de o seară românească autentică, plină de voioșie, cu invitați speciali, apariții care debordează de veselie și energie frumoasă: Cornelia și Lupu Rednic și Ana Ilca Mureșan. Ne vor încânta, de asemenea, îndrăgiții interpreți bihoreni Violeta Gherman, Otilia Haragoș Seghedi și Leontin Ciucur. Voia bună va răsuna și din instrumentele artiștilor Mitică Negrean și Florin Bonțu. Seara va fi armonios completată de orchestra și corpul de dans al Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului (marți-vineri: 15:00-19:00), online de pe platforma Eventim.ro sau începând cu o oră înainte de spectacol de la Agenția Teatrului. Accesul în sala de spectacole se va face respectând regulile de prevenire a infectării cu COVID-19, și anume: purtarea obligatorie a măștii, termoscanarea la intrare, dezinfectarea mâinilor și distanțarea.

Vă așteptăm cu drag!

QUEEN MARY THEATRE ORADEA

Throughout the years, Queen Mary Theatre in Oradea has accustomed its audience with a successful repertoire, by creating a balance between the international and national dramaturgy, between classic and modern. At the present time, the theatre has, besides the Grand hall, Arcadia Hall – the place where we perform short plays, readings, poetry recitals and also experimental productions.

Queen Mary Theatre has the honour of having launched some of the greatest Romanian artistic directors, who had brilliant careers (directors such as Victor Ioan Frunză, Alexandru Darie and Alexandru Colpacci). Also, “Iosif Vulcan” Artistic Crew has had the privilege, especially in the last seasons, to work with famous people in the theatre industry, such as: Alexandru Dabija, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Petru Vutcărău, Claudiu Goga and many others.

Thanks to these fruitful collaborations, the theatre in Oradea has re-entered in the critics’ attention, raising constantly the number of spectators, and obtaining nominations to the most prestigious prize in the business: the UNITER Gala, in 2006. We have also participated in several festivals both in Romania and abroad (South Korea, Italy, Croatia, Turkey, Slovakia, Hungary, Ukraine, Republic of Moldova). In 2012 the theatre recaptures the attention of the UNITER Association, through the successful performance “Fiddler on the Roof”, which obtains two nominations for “Best Scenographer” (Vioara Bara) and for “Best Actress in a Supporting Role” (Ioana Dragoș Gajdo for the part of Golde).

THE HISTORY   VIRTUAL TOUR