QUEEN MARY THEATRE
Iosif Vulcan Company, Arcadia Company, and Crisana Professional Artistic Ensemble
IOSIF VULCAN COMPANY
Tip of the spear in theatre: a mature team, remarkable artistic projects
ARCADIA COMPANY
Fascinating shows, created for the young audience
CRISANA PROFESSIONAL ARTISTIC ENSEMBLE
We preserve traditions by honouring the past through modern shows

BUY TICKETS

You can buy tickets at your favourite show directly through our agency as well as online through eventim.ro

ONLINE AT EVENTIM.RO    THROUGH OUR AGENCY

THEATRE PROGRAM

The monthly program for all our companies. Find out which are the shows you must see!

MONTHLY PROGRAM

Teatrul Regina Maria și Centrul de Cultură al Județului Bihor au deosebita plăcere de a vă invita la spectacolul aniversar „Un pământ numit România”, care va avea loc în data de 1 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Programul cuprinde momente artistice cu specific folcloric, care vor fi intercalate de scurte recitaluri poetice susținute de actorii Giorgiana Coman și David Constantinescu. Spectacolul va fi deschis de către Ansamblul Folcloric „Datina” din Aleșd cu un moment intitulat „Când a fost cătana veghe – Tună Doamne, ce-i tuna!” și prezintă plecarea feciorilor și a bărbaților în cătănie în Primul Război Mondial, dar surprinde și dorul, doina, horitul și corinda care rămân în sat după plecarea acestora. Invitatele speciale ale Ansamblului Folcloric „Datina” sunt solista vocală Maria Casandra Hauși – laureată a Festivalului „Maria Tănase” și doamna Mariana Gligor, tulnicăreasă din Apuseni, tezaur uman viu. Momentul va fi urmat de Grupul Vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francis Hubic” din Oradea, iar în încheiere va urca pe scenă Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”, care a pregătit un moment artistic cuprinzător și emoționant, în cadrul căruia ne vor încânta orchestra și trupa de dans a ansamblului, solista vocală Otilia Haragoș Seghedi, artiștii intrumentiști Petrică Popa, Stângaciu și Teodorescu Mihail.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa de la agenția teatrului, deschisă de marți până vineri între orele 10:00 și 14:00 sau cu o oră înainte de reprezentați și online pe Eventim.ro.

Conform noilor reglementări în vigoare, accesul în sălile de spectacole este persmis doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă o adeverință ce atestă că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și minorii sub 12 ani. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului (de la intrarea în foaier, până la părăsirea clădirii).

Vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună Ziua Națională a României!

QUEEN MARY THEATRE ORADEA

Throughout the years, Queen Mary Theatre in Oradea has accustomed its audience with a successful repertoire, by creating a balance between the international and national dramaturgy, between classic and modern. At the present time, the theatre has, besides the Grand hall, Arcadia Hall – the place where we perform short plays, readings, poetry recitals and also experimental productions.

Queen Mary Theatre has the honour of having launched some of the greatest Romanian artistic directors, who had brilliant careers (directors such as Victor Ioan Frunză, Alexandru Darie and Alexandru Colpacci). Also, “Iosif Vulcan” Artistic Crew has had the privilege, especially in the last seasons, to work with famous people in the theatre industry, such as: Alexandru Dabija, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Petru Vutcărău, Claudiu Goga and many others.

Thanks to these fruitful collaborations, the theatre in Oradea has re-entered in the critics’ attention, raising constantly the number of spectators, and obtaining nominations to the most prestigious prize in the business: the UNITER Gala, in 2006. We have also participated in several festivals both in Romania and abroad (South Korea, Italy, Croatia, Turkey, Slovakia, Hungary, Ukraine, Republic of Moldova). In 2012 the theatre recaptures the attention of the UNITER Association, through the successful performance “Fiddler on the Roof”, which obtains two nominations for “Best Scenographer” (Vioara Bara) and for “Best Actress in a Supporting Role” (Ioana Dragoș Gajdo for the part of Golde).

THE HISTORY   VIRTUAL TOUR