Folosim cookie-uri | We use cookies
×
QUEEN MARY THEATRE
Iosif Vulcan Company, Arcadia Company, and Crisana Professional Artistic Ensemble
IOSIF VULCAN COMPANY
Tip of the spear in theatre: a mature team, remarkable artistic projects
ARCADIA COMPANY
Fascinating shows, created for the young audience
CRISANA PROFESSIONAL ARTISTIC ENSEMBLE
We preserve traditions by honouring the past through modern shows

BUY TICKETS


You can buy tickets at your favourite show directly through our agency as well as online through eventim.ro

ONLINE AT EVENTIM.RO    THROUGH OUR AGENCYTHEATRE PROGRAM


The monthly program for all our companies. Find out which are the shows you must see!

MONTHLY PROGRAM


Teatrul Regina Maria are deosebita plăcere de a anunța premiera spectacolului GENUL ACUZATIV, text și regie: Mimi Brănescu, o tragicomedie încântătoare, în care amestecul de comic și dramatic recreează un episod desprins din viața de zi cu zi a unei familii obișnuite.

Dat fiind faptul că Oradea a reintrat în scenariul galben și se joacă din nou cu 30% din capacitatea sălii de spectacol, GENUL ACUZATIV va avea trei reprezentații consecutive cu titlu de premieră: vineri, 5 martie, sâmbătă, 6 martie și duminică 7 martie, de la ora 18:00, la Sala Mare. Spectatorii care nu reușesc să ajungă la primele trei reprezentații au posibilitatea să vadă spectacolul duminică, 28 martie, de la ora 18:00, la Sala Mare.

După moartea soțului ei, Marina pornește hotărâtă să se răzbune pentru fiecare nedreptate pe care a suferit-o din partea celor apropiați de-a lungul timpului. Istericale, deziceri, răbufniri, secrete dureroase se dezlănțuie furtunos și întorc totul pe dos. Nimic nu e uitat și iertat. Orice greșeală se consemnează și penalizează.

Situațiile create și dialogurile dinamice sunt de un umor nebun, personajele se eliberează de formalități și fățărnicii, dar scot la iveală grave imperfecțiuni de caracter și ridică întrebări serioase cu privire la relațiile de familie.

Mimi Brănescu este actor, dramaturg, scenarist și regizor de teatru, recunoscut în egală măsură pentru fiecare activitate artistică pe care și-a asumat-o. Este, de asemenea, creatorul serialului de comedie românesc „Las Fierbinți”. Cu spectacolul GENUL ACUZATIV îl regăsim în dublă ipostază: cea de dramaturg și cea de regizor de teatru, o dedublare artistică, la care se adaugă negreșit și perspectiva actoricească, care perfecționează actul de creație, oferindu-i posibilitatea să privească spectacolul din unghiuri diverse și complementare.

Scenografia spectacolului este semnată de Oana Cernea, care se află la prima colaborare cu regizorul Mimi Brănescu, iar light design-ul și muzica originală îi aparțin lui Șerban Ionescu. 

Din distribuție fac parte actorii: Denisa Irina Vlad (Lena), Gabriela Codrea (Marina), Ioana Dragoș Gajdo (Cati), Adela Lazăr (Tania), Sorin Ionescu (Anghel), Richard Balint (Ionel) și Pavel Sârghi (Marius).

Cu fiecare personaj, scotocești mai adânc în tine. Uneori tulburi ape adânci, aparent liniștite. Asta face Marina. Marina, care e o rană cu coaja ruptă, niciodată vindecabilă. Nu știu din ce cotloane ale sufletului lui sau ale omenirii a scos-o Mimi, dar și acum sunt perplexă de mirare! Admir fiecare personaj, fiecare vorbă, de parcă ar fi copiii mei premianți la Olimpiadele de peste hotare!
Mimi Brănescu mi-a oferit o excursie cu plata nu în rate, ci în emoții, pe o platformă de foraj în largul oceanului! Păi, de câte ori în viață primești o ofertă din asta?!
  - Gabriela Codrea (Marina)

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului miercuri, joi și vineri între orele 14:00 - 19:00 sau sâmbătă și duminică între orele 16:00 - 19:00. Puteți achiziționa bilete și cu o oră înainte spectacol sau online pe www.eventim.ro.

Pentru informații suplimentare și rezervări de bilete, vă invităm să ne contactați fie la numărul de telefon 0359 452 324, fie la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vă așteptăm cu drag!QUEEN MARY THEATRE ORADEAThroughout the years, Queen Mary Theatre in Oradea has accustomed its audience with a successful repertoire, by creating a balance between the international and national dramaturgy, between classic and modern. At the present time, the theatre has, besides the Grand hall, Arcadia Hall – the place where we perform short plays, readings, poetry recitals and also experimental productions.

Queen Mary Theatre has the honour of having launched some of the greatest Romanian artistic directors, who had brilliant careers (directors such as Victor Ioan Frunză, Alexandru Darie and Alexandru Colpacci). Also, “Iosif Vulcan” Artistic Crew has had the privilege, especially in the last seasons, to work with famous people in the theatre industry, such as: Alexandru Dabija, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Petru Vutcărău, Claudiu Goga and many others.

Thanks to these fruitful collaborations, the theatre in Oradea has re-entered in the critics’ attention, raising constantly the number of spectators, and obtaining nominations to the most prestigious prize in the business: the UNITER Gala, in 2006. We have also participated in several festivals both in Romania and abroad (South Korea, Italy, Croatia, Turkey, Slovakia, Hungary, Ukraine, Republic of Moldova). In 2012 the theatre recaptures the attention of the UNITER Association, through the successful performance “Fiddler on the Roof”, which obtains two nominations for “Best Scenographer” (Vioara Bara) and for “Best Actress in a Supporting Role” (Ioana Dragoș Gajdo for the part of Golde).THE HISTORY   VIRTUAL TOUR

×

TOP