Print
Category: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Cu ocazia Zilei Internaționale a Carității, marcată în fiecare an pe data de 5 septembrie, la Sala Mare a Teatrul Regina Maria vor avea loc două spectacole gratuite pentru copii și adolescenți cu dizabilități.

Fiecare trupă a Teatrului Regina Maria va susține, la Sala Mare, câte un spectacol, cu scopul de a sprijini integrarea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități din Oradea și județul Bihor. De la ora 11:00, va avea loc spectacolul „Frumoasa și bestia” în care îi veți putea vedea pe actorii păpușari ai Trupei Arcadia, iar de la ora 18:00, va avea loc spectacolul „Profu` de franceză”, susținut de către actorii Trupei Iosif Vulcan.

Această serie de evenimente este organizată în cadrul unui program de promovare a integrării sociale a copiilor și tinerilor cu dizabilități din Oradea și din județul Bihor, program care a mai inclus și evenimente recreative și sportive (cum ar fi Trenul prieteniei Rotary, sau organizarea unui picnic cu activități de caiac pe lacul Merita de la Cheresig). Demersul este inițiat de către Alianța persoanelor cu dizabilități din Bihor, intitulată Alianța ID Oradea (Integrare Dizabilitate Oradea), prin intermediul Clubului Rotary Oradea, Fundației de Scleroză Multiplă Bihor și Asociației Filantropia Oradea. „ID Oradea – promovăm integrarea persoanelor cu dizabilități” este un proiect coordonat de Fundația SM Bihor și cofinanțat de către Consiliul Județean Bihor.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile și doar prin solicitare de rezervare. Copiii și persoanele cu dizabilități care doresc să participe la oricare dintre cele două spectacole, își pot rezerva locurile astfel:

Asociația Deficienților Locomotori Bihor
Asociația DOWN Oradea
Asociația Națională a Surzilor din România (filiala Bihor)
Asociația Nevăzătorilor din România (filiala Bihor)
Asociația Nu Ești Niciodată Singur
Asociația PKU Life România (filiala Bihor)
Asociația de Scleroză Multiplă din România
Asociația SOS Autism Bihor
Fundația de Scleroză Multiplă Bihor

Vă mulțumim și vă așteptăm, cu drag, la teatru!