Spectacole
- Details
- Category: Spectacole
de Alex Moldovan
- Details
- Category: Spectacole
„Crăiasa Zăpezii”, așa cum a fost scris de Andersen, este un basm complex, de dimensiuni mari (format din șapte povestiri), foarte bogat în semnificații si simbolistică, ceea ce l-a facut să stea la baza multor ecranizări si spectacole de tot felul: operă, balet, teatru... multe dintre ele nefiind dedicate copiilor, ci publicului adult. Ca orice text, care nu a fost conceput pentru scenă, a necesitat o muncă de selectare si rescriere pentru a-l adapta regulilor scenei si limbajului estetic pe care mi l-am propus. Am selectat din multitudinea de ințelesuri si valențe ale basmului, pe cele mai simple si mai puternice, care să fie ușor reperate de publicul nostru țintă: copiii. Așa a apărut „Crăiasa Zăpezii si Oglinda Fermecată”, textul care stă la baza spectacolului nostru, care e despre puterea prieteniei și a iubirii, despre capacitatea de a depăși orice obstacol, chiar dacă personajul nostru principal, Gerda, e văzută de toți ca fiind ,,doar o fetiță”. (Iulian Bulancea)
Cu: Consuela Egyed, Armanca Serac, Zentania Lupșe, Florian Silaghi, Alexandru Pop, Igor Lungu, Andrei Fazecaș
Un spectacol de Iulian Bulancea
Scenografia: Răzvan Chendrean
Regia tehnică, lumini: Peter Papp
Spectacol nerecomandat copiilor sub 5 ani!
- Details
- Category: Spectacole
Ideea acestui spectacol a venit ca o continuare a unei idei mai vechi a actorului Şerban Borda, pe care Asociația Culturală Teatrul de Copii a pus-o în practică vara trecută, „Întoarce foaia”.
Ideea s-a concretizat în acest an, într-un proiect gândit de Andreea Costea, depus la Administraţia Fondului Cultural Naţional, pentru care s-a primit cofinanţare în cadrul sesiunii de finanțare I/2020 a proiectelor culturale, aria Educaţie prin Cultură.
Proiectul „Lecturi Școlare Integrate în Teatrul de Animație” își propune să vină în sprijinul adolescenților defavorizați cultural, social și etnic, care se pregătesc pentru susținerea examenelor de Bacalaureat, prin realizarea unei lecturi perfomative după romanul „Moromeții” de Marin Preda, utilizând mijloace artistice inovatoare: limbajul teatrului de animație, multimedia, muzică live, workshop dedicat și sesiuni de Q&A.
Proiectul se adresează adolescenților din mediul rural din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj, minorilor instituționalizați din centrele de plasament din Bihor și elevilor români din Gyula, Ungaria.
Partenerii Asociației Culturale Teatrul de Copii sunt: Teatrul Regina Maria, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Universitatea Oradea, Casa de Cultură Marghita, Primăria Orașului Aleșd, Primăria Comunei Tinca, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Centrul Cultural Carei și Liceul Nicolae Bălcescu din Gyula.
Distribuția: Zentania Lupșe, Florian Silaghi, Calița Nantu, Giorgiana Coman, David Constantinescu și Igor Lungu
Regia artistică: Gavriil Pinte
Scenografia și grafica: Mădălina Baciu și Răzvan Chendrean
Dramatizarea: Ioana Vaida, Dalia Vidican, Rebeca Ungur și Nicolae Vușca
Muzica originală: Ovidiu Iloc
Instrumentiști: Radu Herțe, Ionuț Chiș
Pregătire muzicală: Andrada Ciupeiu
Data premierei: 30 iulie 2020
- Details
- Category: Spectacole
„Punguța cu doi bani” este una dintre cele mai cunoscute creații literare din canonul literar românesc, o moștenire culturală valoroasă care a îmbogățit imaginația multor generații de copii. Rostită sau scrisă, povestea nu și-a pierdut farmecul nici măcar în confruntarea de principii cu suflul modern.