Print
Category: Spectacole

Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana” aduce tradițiile românești mai aproape de copii și îi invită să descopere pas cu pas frumosul univers al folclorului în concertul educativ TRADIȚII.

Elevii vor avea ocazia să vadă evoluând pe scenă orchestra, trupa de dans a ansamblului, pe soliștii instrumentiști Petrică Popa și Stângaciu și pe soliștii vocali Leontin Ciucur și Otilia Haragoș Seghedi, care vor prezenta:

  1. Evoluția orchestrei: evoluția de la taraf la orchestră, instrumentele muzicale, compartimentele și componentele acestora; orchestra va interpreta ilustrativ două suite;
  2. Tipuri de melodii populare din Bihor:soliștii vocali Leontin Ciucur și Otilia Haragoș Seghedi vor interpreta câteva melodii specifice din zonă;
  3. Instrumente muzicale: Petrică Popa va prezenta instrumentele de suflat, iar Stângaciu evoluția viorii cu goarnă;
  4. Dansuri populare din Bihor:vor descoperi caracteristici ale dansurilor din Bihor, moment urmat și de câteva dansuri.

Durată spectacol: 50 minute

 Spectacole susținute:

- 12.11.2021, orele 11:00 și 12:30 


ATENȚIE! Elevii peste 12 ani și însoțitorii trebuie să fie vaccinați și să prezinte certificatul de vaccinare sau o adeverință prin care se menționează că au trecut prin boală. 

Concertele educative se programează doar organizat. Pentru programarea unui astfel de eveniment, vă rugăm să luați legătura cu organizatorul Teatrului Regina Maria - Bianca Segărceanu: 0752 165 001.