Print
Category: Spectacole

Teatrul Regina Maria și Centrul de Cultură al Județului Bihor au deosebita plăcere de a vă invita la spectacolul aniversar „Un pământ numit România”, care va avea loc în data de 1 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Moștenirea folclorică românescă, indiferent de modalitatea sa de expresie, fie că că este vorba de cânt, vers, joc, datini sau port, reflectă spiritualitatea și filosofia populară autohtonă. Sărbătorirea unui eveniment istoric de o asemenea însemnătate, precum Marea Unire de la 1 decembrie 1918, care a reîntregit hotarele țării și a consolidat identitatea națiunii, redând poporului unitatea teritorială, nu putea să nu stea sub semnul datinilor și al tradițiilor care au fost un liant puternic în menținerea identității și autenticității.

Evenimentul reunește mai multe instituții de cultură cu specific folcloric din județul Bihor. Vor urca pe scenă Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”, Ansamblul „Datina” din Aleșd și Grupul vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea.

Identitatea unui popor este întregită și de caracterul cult, motiv pentru care momentele folclorice vor fi acompaniate de interludii poetice susținute de actorii Giorgiana Coman și David Constantinescu.

Scenografia: Oana Cernea