Print
Category: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Teatrul Regina Maria anunță premiera spectacolului COLIVIA NEBUNELOR, de Jean Poiret, regia Daniel Vulcu, care va avea loc vineri, 16 decembrie, de la ora 19:00 la Sala Mare.

            Jean Poiret, după numele original Jean-Gustave Poiré (17 august, 1926, Paris – 14 martie, 1992, Paris), este un nume mare al cinematografiei şi al teatrului francez. A fost actor de teatru şi film, autor a numeroase piese de teatru şi scenarii care au fost transformate în filme de succes. A lucrat în colaborare cu mari regizori ca François Truffaut (Le Dernier Métro) şi Claude Chabrol (Inspecteur Lavardine), lăsând în urmă multe roluri memorabile. În ceea ce priveşte activitatea sa în teatru, Jean Poiret rămâne cunoscut ca un important reprezentant al teatrului de bulevard. A scris și a interpretat mai multe piese de succes, dintre care cele mai cunoscute sunt: Colivia nebunelor, Sărbători fericite! şi Raţă cu portocale.

            Colivia nebunelor (La cage aux folles) este textul care l-a consacrat ca autor, prin care revine la sursa vervei sale comice: umorul de cabaret. Producția originală a piesei a avut loc la Théâtre du Palais-Royal în 1 februarie 1973, avându-l pe Jean Poiret însuși în distribuție, care a interpretat unul dintre rolurile principale. Critica de specialitate a primit cu entuziasm comedia, care a avut de-a lungul timpului peste 2.000 de reprezentații, a inspirat mai multe filme și a fost adaptată într-un musical de pe Broadway, câștigător al premiului Tony.

            Georges, managerul unui club flamboaiant de drag queens și Jeannot, interpretul vedetă al clubului, trăiesc de 15 ani o poveste de dragoste fericită în Saint-Tropez. Când fiul lor hotărăște să se însoare, cuplul gay este pus în fața unei provocări neașteptate: vor accepta părinții ultraconservatori ai logodnicei orientarea lor, sau ar fi mai bine să-i mintă?

Muzical, emoționant, atrăgător și uimitor, spectacolul „Colivia Nebunelor” este o capodoperă comică despre dragoste și preconcepții.

            La Oradea, spectacolul „Colivia nebunelor” este pus în scenă de Daniel Vulcu, iar din echipa de creație fac parte și Răzvan Chendrean (decor), Oana Cernea (costume), Dimény Levente și Nadin Törteli (coregrafie) și Lăcrămioara Deac (pregătire muzicală).

Din distribuție fac parte actorii: Răzvan Vicoveanu (Georges), Richard Balint (Jeannot), Eugen Neag (Mercedes), George Dometi (Iura), Sebastian Lupu (Jurnalistul), Ciprian Ciuciu (Laurent), David Constantinescu (Măcelarul), Alexandru Rusu (Domnul Dienlafoi), Corina Cernea (Doamna Dienlafoi), Georgia Căprărin (Muriel), Angela Tanko (Simone) și Carina Bunea, Adela Lazăr, Alina Leonte, Mirela Niță Lupu, Ioana-Maria Repciuc (Cabaret). Tot din cabaret fac parte și tinerii actori orădeni Tudor Manea, Cosmin Petruț și Paul Tripon, proaspăt absolvenți, care pășesc pentru prima oară pe scena Teatrului Regina Maria.

            Premiera este deja sold out, iar următoarele reprezentații ale spectacolului vor avea loc în data de 20 decembrie, 12 și 25 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Biletele pot fi achiziționate de la agenția teatrului (deschisă marți și joi: 12.00-18.00, miercuri și vineri: 10.00-14.00 și sâmbătă între 11.00-13.00) online pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol de la Agenția Teatrului Regina Maria, în limita locurilor disponibile.

Mai multe informații despre spectacol găsiți pe site-ul Teatrului Regina Maria.

Vă așteptăm cu drag la teatru!

---------------------

Ramona G. Nemeș
Secretar artistic

Floria Dometi
Secretar literar

Teatrul Regina Maria