Print
Category: Spectacole

de Caryl Churchill

Pentru Jack și Margery, săteni ai Evului Mediu, viața este grea. Terenurile sunt mici și puține iar porțiunea de feudă care le revine nu poate fi mărită decât prin moartea sau plecarea alcuiva din sat. Vitele se îmbolnăvesc și mor pe capete. Untul nu se leagă întotdeauna. Iubirea s-a ofilit și ea odată cu erecția pierdută a lui Jack. Trebuie că toate acestea sunt o pedeapsă trimisă de Dumnezeul Evului Mediu pentru păcatele lor. Dar dacă nu Dumnezeu este cel care se joacă cu viețile lor, ci, dimpotrivă... Diavolul? Se știe că Diavolul își face treaba prin intermediul ajutoarelor sale de pe pământ: vrăjitoarele.

Vecina lor, Alice și bătrâna ei mamă au toate datele să fie niște vrăjitoare: ambele sunt singure și au crescut copii din flori (probabil concepuți cu ajutorul Diavolului); ambele blestemă de fiecare dată când sunt provocate; ambele (și doar ele) sunt capabile să-i redea erecția lui Jack atunci când i se arată; sunt sărace și cel mai probabil invidioase pe avuția lor; dar, mai ales, au un motan negru care dă frecvent târcoale gospodăriei lor. 

Așa că atunci când un celebru vânător de vrăjitoare sosește în sat, Jack și Margery sunt cât se poate de motivați să contribuie cu mărturiile lor la bunăstarea generală.

Distribuția:
ALICE: Alina Leonte
SUSAN: Ioana-Maria Repciuc
JOAN NOAKES: Elvira Rîmbu
MARGERY: Adela Lazăr
JACK: Pavel Sîrghi
BETTY: Giorgiana Coman
ELLEN: Anda Tămășanu
PACKER: Richard Balint
GOODY, DOCTORUL: George Dometi
BĂRBATUL, BELLRINGER: Alin Stanciu
KRAMER: Corina Cernea
SPRENGER: Angela Tanko

Traducerea și regia artistică: Dragoș Alexandru Mușoiu
Asistență regie: Denisa Irina Vlad
 
Decor: Răzvan Chendrean
Costume: Luiza Enescu și Oana Cernea
Muzica originală: Cári Tibor
Coregrafie: Denisa Irina Vlad
 
Premiera: 19 aprilie 2022 - Sala Mare

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!



Apariții în presă