Print
Category: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

 Teatrul Regina Maria se alătură campaniei „Rugă pentru Pace!” – O campanie Radio România Cultural inițiată în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, prin difuzarea unui mesaj audio ce face un apel la solidaritate, empatie și compasiune cu tragedia războiului din Ucraina.

Astăzi, de la ora 18:00, la Sala Mare, înainte de începerea spectacolului „Arta adulterului” și sâmbătă, 5 martie, la ora 18:00, la Sala Arcadia, înainte de începerea spectacolului „Trei femei înalte”, se va difuza înregistrarea Anei Blandiana care citește un scurt fragment cu un puternic impact emoțional din prefața cărții „Ultimii martori” a scriitoarei născută în Ucraina, câștigătoare a premiului Nobel pentru literatură. Svetlana Aleksievici.

Sâmbătă, 5 martie, toate instituțiile de cultură care se alătură campaniei vor difuza, simultan cu Radio România Cultural, mesajul audio. Conform comunicatului trimis de către Radio România Cultural, campania va continua apoi onair prin lecturi ale unor scriitori români și străini, membri ai Pen Club România și Pen Club Internațional, care a cerut, într-un comunicat, oprirea violențelor din Ucraina: PEN International condamnă ferm violența declanșată de forțele ruse asupra Ucrainei și solicită de urgență încetarea agresiunii militare a unui stat suveran, independent. Vărsarea de sânge trebuie să înceteze acum. Suntem alături de Ucraina, precum și de prietenii noștri din PEN Ucraina, și îi cerem președintelui Putin să oprească imediat acest război. Pacea trebuie să învingă.

Campania Radio România Cultural RUGĂ PENTRU PACE se desfășoară cu sprijinul Editurii Litera.