Tipărire
Categorie: Stagiunea 2014-2015

Prelucrare de Sică Alexandrescu, după o farsă americană

O întâlnire amicală între o tânără soție și un individ… afectuos încinge situația în familia unui mafiot din Chicago. Iar Ketty (Alina Leonte) nu vrea să dezvăluie nici în ruptul capului cu cine a ieșit la prânz, fapt pentru care William (Răzvan Vicoveanu) decide să plece într-o îndelungată călătorie de afaceri, pentru a se distanța de așa-zisa infidelitate a soției.

În tot acest timp, Ketty, ajutată de prietenul Jimmy (Petre Ghimbășan) și soția Maggie (Angela Tanko), pune la cale un plan cu care-l va recuceri pe soțul plin de îndoieli – va adopta un copil, pretinzând că-i al lor, căci el își dorea de multă vreme un urmaș. Ce va ieși din toată această încurcătură… descoperiți dacă veniți să vedeți spectacolul NAPOLEON ERA… FATĂ!

„E o farsă, o piesă scrisă după regulile comediei, cu quiproquo-uri, cu încurcături, cu răsturnări de situație, e adaptată de un mare om de teatru cu știința scenei și a jocului actorului. Din punctul acesta de vedere avem o garanție, o certitudine.” (Andrei Mihalache)

Distribuție:

Jimmy Scott: Petre Ghimbășan
William Harrison: Răzvan Vicoveanu
Henri: George Dometi
Un polițist: Alexandru Rusu
John: Ciprian Ciuciu
Ketty Harrison: Alina Leonte
Maggie Scott: Angela Tanko
Miss Petickton: Lucia Rogoz
Maud: Georgia Căprărin
Zoe: Denisa Vlad

Regia artistică: Andrei Mihalache

Scenografia: Ianis Vasilatos

Data premierei: 22 februarie 2015