Tipărire
Categorie: Stagiunea 2014-2015

Spectacolul este un proiect inspirat de Scena supravegheată și Noaptea din Trilogia îndepărtării de George Banu și Fantoma sau Îndoiala teatrului de Monique Borie, dar și din experiențele lui Gavriil Pinte din ultimii ani – din proiectele sale în spații mai mult sau mai puțin neconvenționale.

«Un proiect despre putere şi libertate, despre suprevegherea de sus, din apropiere şi din interior. Şi un proiect despre forţa magică a teatrului într-un spaţiu public deschis şi închis totodată, despre certitudinile şi incertitudinile nopţii i-luminate. Mi-amintesc un text din „Visul...” nostru ne-mai-visat.

„Teatrul luptă cu spaimele iscate de întuneric. (...) El e un remediu contra temerilor ivite din beznă. Facem teatru în plină noapte de teama Nopţii înseşi. Şi, totodată, din dorinţa de a uita rătăcirile zilei. Jucăm ca să ne salvăm! De noapte, de zi! Mereu şi pentru totdeauna, la răscruce!”

Hamlet – o piesă nocturnă, fantomatică. Un spațiu bântuit de fantome și urmăritori/spioni. Metodele de supraveghere, dar și frica – îi fac pe toți să vorbească în șoaptă, să comunice codificat, cu semne/gesturi de neauzit, de neînregistrat... sau chiar să refuze să mai comunice.» (Gavriil Pinte)

Distribuția:

Actorii: Mirela Lupu, Ion Abrudan, Sebastian Lupu
Hamlet: Radu Tudor
Claudius: Richard Balint
Regina: Angela Tanko
Ofelia: Anda Tămășanu
Polonius: Ion Ruscuț
Rosencrantz: Pavel Sîrghi
Guildenstern: Eugen Neag
Osric: Emil Sauciuc
Horatio: George Dometi
Laert: Alin Stanciu
Gardienii: Ciprian Ciuciu, Sorin Ionescu

Un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserții de George Banu și Monique Borie

Regia artistică: Gavriil Pinte
Scenografie: Roxana Ionescu
Muzica originală: Vasile Șirli

Data premierei: 26 septembrie 2014

Participări la Festivaluri:

Premii și nominalizări: