Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Campania „Ouăle Gigant” aduce un ecograf nou la Maternitate

“Dăruind din suflet creăm o lume mai bună.” Pe acest principiu, cea de-a treia ediţie a Campaniei Ouăle Gigant, desfăşurată la Lotus Center de Fundaţia Pro Valoare, a avut un real succes! Oameni cu suflet mare au fost şi de data aceasta alături de copii, pentru o cauză nobilă, achiziţionarea unui ecograf performant pentru Secţia de Obstetrică şi Ginecologie, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Costul aparatului, cu care urmează să fie dotată sala de naşteri a Maternităţii, a fost estimat de managerul Gheorghe Carp la un preţ de 36.000 de euro cu TVA inclus. Şi, deşi la început scopul părea greu de atins, apropiaţi şi prieteni dragi au înţeles necesitatea acestuia şi au donat fiecare după posibiltăţi, sume pentru ca semenii lor să ducă o viaţă mai bună.

Licitaţia Ouălor Gigant s-a desfăşurat joi, în sala de evenimente a Lotus Center şi a strâns nu mai puţin de 114.000 lei. Din aceşti bani, 62.500 lei provin doar din licitarea Ouălor Gigant, iar 32.000 lei s-au obţinut din licitarea unor obiecte de argint donate, ca in fiecare an, din colecţia personală a omului de afceri Alexandru Mudura, proprietarul Lotus Center. 19.500 lei provin din sponsorizări sau sume donate de către diverse firme sau personae fizice, la finalul licitaţiei. Chiar dacă sumele strânse nu au atins plafonul necesar pentru achiziţionarea aparatului, la final grupul de firme Lotus Center va asigura diferenţa rămasă, necesara cumpararii acestuia.

În total au fost confecţionate 15 ouă, care au fost expuse timp de câteva săptămâni pe holul centrului comercial, de către artişti, instituţii publice sau personalităţi. Ouăle au fost confecţionate din diverse materiale, de la mătăsuri fine, până la voal, plastic sau materiale de construcţie. Dintre toate, exponatul companiei orădene Dumexim a fost cel mai complex, dar şi cel mai râvnit, fiind cumpărat în final cu cei mai mulţi bani,11.000 lei, de catre firma Repcon.

Pentru reuşita acestei campanii şi-au pus imaginaţia la bătaie Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, Benvenuti, Bijuteria Athena, Compania de Apă, Dumexim, Gina Butiuc, Graziela Models & Elesilva Mobilă Nobilă, Herald Impex, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, Jurnal Bihorean, Penitenciarul Oradea, Plaza Nufăru, Selina, Teatrul Regina Maria şi Top Sound.

La licitaţia de joi au participat, între alţii, managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, Şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur, şeful Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, Pasztor Sandor sau şeful Finanţelor bihorene, Ioan Mihaiu.