Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși, care se aniversează în fiecare an în data de 21 martie, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a organizat cea de-a III-a ediție a Concursului „Teatrul meu de păpuși” care s-a desfășurat duminică, 18 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia.

Ca de fiecare dată, copiii au fost invitați să dea frâu liber imaginației și să își prezinte pe scenă câte un moment artistic în care protagoniștii să fie păpușile create de ei înșiși. Tinerii iubitori de teatru au răspuns pozitiv la provocarea de a fi creatori pentru o zi și au surprins juriul și spectatorii cu măiestria prin care și-au prezentat păpușile.

În total, s-au înscris la concurs 39 de copii curajoși, care fie și-au prezentat momentele artistice individual (Karina Koteles, Matei Cezar Rad, Olar Sara Elena, Ciuta Iulia, Clonda Patricia, Dumitreanu Arina), fie și-au făcut apariția pe scenă împreună cu alți colegi îndrăzneți, făcând parte dintr-o trupă. 

Vestea invitației lansate de Trupa Arcadia a ajuns la urechile micilor creatori din întregul județ, astfel, din cele cinci trupe participante, doar două au fost formate din orădeni: Trupa A.P.R.E.N.T.I.S. (Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, coordonator: Prof. Otilia Bejan) și Trupa Românașii (Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont”, coordonatori: Prof. Cărădan Adina, Prof. Canalaș Liliana și Prof. Marușca Angela), celelalte trei venind de dincolo de granițele orașului: Trupa Vlăstare (Școala Gimnazială nr. 1, Cuzap, coordonator: Prof. Petrila Nicoleta), Trupa Step Tinca (Liceul Teoretic „Nicolae Jiga”, Tinca, coordonatori: Prof. Popa Minodora și Prof. Orban Iuliu), Trupa Á la Cadea (Liceul Tehnologic nr. 1, Cadea, coordonator: Prof. Ioana Molnar).

Ce 12 momente artistice create de participanți au format un eveniment teatral de succes, spre deliciul spectatorilor și mai ales al juriului, iar copiii, în așteptarea premiilor, s-au delectat colorând în voie sigla Trupei Arcadia.

După decernarea premiilor, atât participanții, cât și susținătorii acestora au fost invitați să guste din dulciurile pregătite special pentru ei.

Din dorința de a încuraja creativitatea și dragostea pentru lectură, fiecare participant a primit cadou materiale care pot fi folosite pentru confecționarea de păpuși și două cărți: „Pinochio”, al cărei nume îl poartă și următoarea premieră a Trupei Arcadia și „Am uitat cum se numește: texte pentru copii, părinți, bunici”, de Daniil Harms, oferită de Librăria RetR.

Mulțumim tuturor părinților, bunicilor pentru susținerea participanților, sponsorilor Clubul Lyons și Librăria RetR pentru susținerea financiară și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție!

__________________________________________________

Ramona Gabriela Nemeș

secretar literar

Teatrul Regina Maria

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

website: teatrulreginamaria.ro

tel: 0738.772.909