Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria se pregătește de un nou festival: „Crăciun în ținutul păpușilor”, care se va desfășura la Teatrul Arcadia în perioada 4-22 decembrie 2022. Un remake, spectacole invitate, ateliere de povești, colinde și decorațiuni, întâlniri cu Moș Crăciun vor completa programul festivalului și vor crea o atmosferă magică.

Ținutul păpușilor își va deschide porțile fermecate pentru micii spectatori cu un spectacol de iarnă, creat din lumini și umbre: „Crăiasa Zăpezii și Oglinda Fermecată” și va continua în notă ludică cu spectacole tematice și de păpuși. Printre acestea se află și un remake al spectacolului „Sania lui Moș Crăciun”, după un text scris de Andreea Costea și regizat de Igor Lungu, care ne va purta prin poveștile nemuritoare ale copilăriei și va aduce o perspectivă nouă asupra personajelor negative din basme, care sunt provocate să facă fapte bune pentru a salva Crăciunul.

De asemenea, programul festivalului va fi îmbogățit și cu trei spectacole invitate. Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara ne invită să ne bucurăm de „Noua poveste a Scufiței Roșii”, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca de „Motanul încălțat”, iar Trupa Liliput a Teatrului Szigligeti îi așteaptă pe prichindeii de 0-3 ani la „Mânuțe și piciorușe”.

Pe lângă spectacolele distractive și educative, artiștii păpușari, meșteri iscusiți, ne așteaptă la joc și joacă, cu o serie de ateliere pentru copii, menite să le dezvolte acestora abilitățile creative: de actorie, muzicale și practice. Atelierele „Povești de Crăciun cu păpuși” propun un mod interactiv și recreativ de a citi povești, în care copiii se vor transforma din spectatori în actori și vor avea mici roluri de îndeplinit de-a lungul lecturii. La Atelierul de Colinde micii participanți vor decoperi frumusețea colindelor vechi și noi și se vor pregăti temeinic pentru Seara de Ajun, iar la Atelierele de decorațiuni vor avea ocazia să creeze din fetru și alte materiale prietenoase decorațiuni de sărbători, pe care le vor duce acasă pentru a le așeza în brad, a-și decora camera sau a le oferi cadou cuiva drag.

În ultima săptămână de festival, după ce am cercetat și descoperit cu ajutorul poveștilor cum trebuie să fim de Crăciun, cine este Moș Crăciun și care sunt cele mai mari comori ale lumii, ne-am pregătit de sărbători învățând colinde și făurind decorațiuni, ne vom întâlni cu Moșul. Într-un decor feeric, care ne va întâmpina cu căldură încă de la începutul festivalului, acesta va poposi și va asculta dorințele fiecărui copil care va avea cutezanța să pășească în ținutul păpușilor.

Biletele pentru spectacole și ateliere sunt puse deja în vânzare și le puteți achiziționa de la agenția Teatrului Regina Maria, deschisă marți și joi între orele 12:00-18:00, miercuri și vineri între orele 10:00-14:00 și sâmbătă între orele 11:00-13:00, online pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacole de la Teatrul Arcadia (în limita locurilor disponibile). Biletele pentru spectacolul „Mânuțe și piciorușe” se vor putea achiziționa de la agenția Teatrului Szigligeti și online de pe Biletmaster.ro. Participarea la întâlnirile cu Moș Crăciun se face pe bază de înscriere și costă 10 lei de copil per eveniment, iar formularele de înscriere le puteți găsi aici:

Luni, 19 decembrie, ora 18:00 - Foaier Sala Arcadia
ÎNTÂLNIRE CU MOȘ CRĂCIUN
Formular de înscriere: https://forms.gle/WmiF2txJ5NvcDqAo6

Marți, 20 decembrie, ora 18:00 - Foaier Sala Arcadia
ÎNTÂLNIRE CU MOȘ CRĂCIUN
Formular de înscriere: https://forms.gle/C8QqX5tC6tuJ7GPF6

Miercuri, 21 decembrie, ora 16:30 - Sala Studio Arcadia | +4
ATELIER: Decorațiuni (cu Armanca Serac și Alexandru Pop)

Miercuri, 21 decembrie, ora 18:00 - Foaier Sala Arcadia
ÎNTÂLNIRE CU MOȘ CRĂCIUN
Formular de înscriere: https://forms.gle/43g1A3E27XGWeqHP6

Joi, 22 decembrie, ora 16:00 - Foaier Sala Arcadia
ÎNTÂLNIRE CU MOȘ CRĂCIUN
Formular de înscriere: https://forms.gle/XaoMr967U3LdXTrQ9