Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria se pregătește de premiera spectacolului „Muzicanții din Bremen”, adaptare după Frații Grimm, regia: Ciprian Huțanu. Premiera va avea loc duminică, 8 octombrie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia.

Ciprian Huțanu este fondator al companiei de teatru de animație, teatru de păpuși și teatru experimental Synchret, actor, regizor de teatru de animație și Profesor Universitar Doctor la Universitatea  de  Arte  „George  Enescu” din Iaşi, Facultatea  de  Teatru,  disciplinele: Arta mânuirii păpuşii şi marionetei; Limbaj scenic în teatrul de animaţie; Regie în teatrul de animație. Pentru spectacolul trupei de teatru orădene semnează atât regia, cât și adaptarea și dramatizarea textului. Păstrează linia poveștii clasice, însă îi oferă un cadru contemporan, prin plasarea acțiunii în prezent, prin crearea unor personaje din zilele noastre, dar și prin folosirea tehnologiei în spectacol.

Tema centrală rămâne tot aceea a prieteniei puternice care se leagă între patru ființe foarte diferite – un măgar, un câine, un cocoș, o pisică – după ce sunt nedreptățite de către stăpânii lor doar pentru că au îmbătrânit și nu mai dau randamentul de altădată. Dar spectacolul este presărat și de comentarii ironice și moralizatoare la adresa societății noastre.  

Muzica este compusă special de către premiatul pianist și compozitor Cári Tibor, scenografia este realizată de talentata Oana Cernea, iar asistentul de încredere al regizorului pe tot parcusul repetițiilor a fost actrița Armanca Serac.

Din distribuție fac parte actorii: Iulia Dinescu, Alexandru Pop, Florian Silaghi, Consuela Egyed, Igor Lungu și Andrei Fazecaș.

S-au ocupat deja toate locurile pentru premiera din 8 octombrie, dar micii și marii spectactori sunt așteptați și duminică, 22 octombrie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia la „Muzicanții din Bremen”. Biletele pot fi achiziționate fie de la agenția teatrului (deschisă marți și joi între orele 12:00-18:00, miercuri și vineri între orele 10:00-14:00, sâmbătă între orele 11:00-13:00 sau cu o oră înainte de spectacolele de la Sala Mare a Teatrului Regina Maria) și online pe Eventim.ro.

Vă așteptăm cu drag la teatru!