Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Scriitoarea britanică Nicola Wilson a răspuns pozitiv invitației lansate de Teatrul Regina Maria, aceea de a viziona spectacolul F.A.D. (Noduri și plăci), al cărui text în semnează, și de a participa la o discuție deschisă  cu publicul orădean. Alături de doamna Wilson, la discuție a fost prezent regizorul Horia Suru, împreună cu actorii din distribuție.

Întâlnirea a avut loc imediat după spectacolul din 11 aprilie și a fost un real succes. Spectatorii ne-au onorat în număr mare cu prezența și au participat activ la discuție, adresând întrebări atât autoarei, cât și actorilor. Atmosfera a fost una degajată, iar dialogul a avut o latură cordială și una informală. Autoarea a vorbit despre teatru, despre felul în care aceasta i-a influențat ulterior cariera de dramaturg și motivațiile pentru care a scris textul „Noduri și Plăci”. Și-a manifestat sentimentele de admirație pe care le nutrește pentru actori datorită prestației acestora, apreciind faptul că au descoperit valențe care pentru ea reprezintă o noutate și a apreciat atât viziunea artistică a lui Horia Suru, regizorul spectacolului, cât și partea de coregrafie și muzică.

În calitate de interpret, a fost invitată doamna Dana Sala, conf. univ. dr. la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Oradea.

Acest gen de întâlnire face parte dintr-un program care a fost inițiat odată cu spectacolul „Cheia”, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, la premiera căruia a participat autorul textului, András Forgách, iar următorul eveniment de această natură a avut loc la premiera spectacolului „Cabaretul Dada”, în regia Ancăi Bradu, la care a fost invitat reputatul dramaturg român Matei Vișniec.

Obiectivul nostru este să continuăm acest proiect care încurajează atât întâlnirea dintre dramaturgi, echipa de creație și actorii care fac parte din distribuție, cât și consolidarea relației dintre actori și spectatori, de aceea, acest eveniment a fost unul dintre multele care vor urma.