Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Spectacolul „Scripcarul pe acoperiş” traversează graniţele ţării! Pentru prima dată, cel mai de succes spectacol al Teatrului Regina Maria, din ultimii ani, dar şi cel care a beneficiat de cele mai multe premii, este invitat în străinătate.

Astfel, Teatrul Regina Maria are onoarea de a participa la Zilele Comunităţii Româneşti, eveniment organizat la Budapesta. Invitaţia a fost lansată de Ambasada României în Ungaria. În acest sens, teatrul a organizat deplasarea în perioada 16-18 martie.

Spectacolul se va desfăşura marţi, 17 martie 2015, de la ora 19.00, la Teatrul Thalia din Budapesta. Acesta se va juca în limba română, cu supratitrare în limba maghiară. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi de marcă ai corpului diplomat din Budapesta şi reprezentanţi ai ICR şi ai comunităţii româneşti din Ungaria.

Costurile deplasării sunt suportate de Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea şi de Teatrul Regina Maria.

Bilete pot fi rezervate online la adresa contact[@]teatrulreginamaria.ro sau la casieria Teatrului Thalia din Budapesta.

“Această invitaţie ne onorează nu numai pe noi, reprezentanţii Teatrului Regina Maria, ci şi municipiul Oradea, întrucât Teatrul se consideră unul dintre ambasadorii culturii orădene, atât în ţară cât şi în străinătate. „Scripcarul pe acoperiş” este cea mai importantă producţie a teatrului orădean, atât la nivelul calităţii artistice, cât şi ca magnitudine. Mesajul pe care acest spectacol îl promovează, şi anume toleranţa etnică şi religioasă, este unul de impact şi defineşte, în viziunea noastră, valorile acestui municipiu. Considerăm că este şi în interesul autorităţilor locale orădene să susţină acest tip de eveniment care promovează imaginea comunității orădene peste hotare.” (Daniel Vulcu, Director General Manager al Teatrului Regina Maria)