Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

În perioada 8-14 octombrie Teatrul Regina Maria a participat la trei festivaluri prestigioase care s-au desfăşurat în diferite oraşe ale României, precum: Festivalul Naţional de Comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, „Fest(in) pe Bulevard” al Teatrului Nottara din Bucureşti şi „Pledez pentru tine(ri)” al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

De la Festivalul Naţional de Comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi ne-am întors încununaţi cu lauri. Câştigătorii au fost anunţaţi vineri, 16 octombrie, după 12 zile de festival, iar spectacolul LEONCE ŞI LENA a fost distins cu două premii importante şi două nominalizări, dintre care premiul pentru Cel mai bun spectacol şi Premiul publicului, ceea ce confirmă încă o dată succesul înregistrat de spectacol atât în rândul oamenilor de teatru, cât şi în cel al publicului larg.

Îndrăgita comedie a teatrului orădean a fost nominalizată şi pentru cea mai bună scenografie, creată de excepţionalul scenograf Adrian Damian, iar la categoria Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal a fost nominalizat, pentru personajul Valerio, talentatul actor Richard Balint.

Juriul a fost format din apreciaţii actori Marius Bodochi şi Olga Delia Mateescu, scenografa Clara Lobonţ şi regizorul gălăţean Attila Vizauer, redactor-şef la Teatrul Naţional Radiofonic - Radio România Cultural şi prezidat de cunoscutul critic de teatru Ion Parhon.

La Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, aflat anul acesta la ediţia a III-a, Teatrul Regina Maria a fost invitat să participe cu spectacolul CHEIA, un text de András Forgách, în direcţia scenică a lui Victor Ioan Frunză, care a înregistrat un real succes la public. Spectacolul s-a jucat în afara concursului şi a făcut parte din secţiunea Criza limbajului- Limbajul crizei.

Festivalul „Pledez pentru tineri” încă nu a ajuns la final. Ultima zi de festival va fi în 22 octombrie, dar până atunci stăm cu sufletul la gură, deoarece UCIDEREA RITUALICĂ A LUI GORGE MASTROMAS a fost selecţionat de criticul de teatru Oltiţia Cîntec să participe în secţiunea concurs a festivalului. Juriul este format anul acesta din Maria Zărnescu (preşedinte) – teatrolog, critic de teatru, prof. asoc. dr. UNATC Bucureşti, Alina Herescu – scenograf şi Szabó K. István – regizor de teatru, care va acorda următoarele premii: PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL, PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ REGIE,  PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE,  PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR, PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ. Sperăm ca spectacolul regizat de Bobi Pricop să câştige cât mai multe premii, devenind astfel un motiv de mândrie nu numai pentru orădeni, ci şi pentru oraşul Piatra Neamţ, în care s-a născut regizorul. Cert este că vehemenţa apauzelor confirmă primirea excelentă de care s-a bucurat spectacolul în rândul publicului.

Felicitări tuturor!