Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Teatrul Regina Maria vă invită duminică, 31 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare, să vă bucuraţi de prima premieră din anul 2016, „Audiţia”, de Alexandr Galin, în regia lui Mircea Cornişteanu.

Alexandr Galin este unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi din Rusia, piesele sale fiind jucate în peste două sute de teatre din întreaga ţară, dar şi în cele mai renumite teatre din Europa şi Asia. Piesa “Audiţia” a fost scrisă ca urmare a unei experienţe reale la care autorul a fost martor pe la mijlocul anilor ´90, imediat după căderea Uniunii Sovietice, moment istoric caracterizat de instabilitate socială şi sărăcie, în care se deschid graniţele ţării pentru investitorii asiatici ce caută forţă de muncă, de cele mai multe ori, pentru posturi compromiţătoare. Galin, sunat de un prieten scenograf, este chemat de urgenţă la un casting de-a dreptul burlesc, iniţiat de un grup de investitori japonezi care voiau să recruteze tinere pentru a munci în Japonia. Undeva în spatele sălii a întrezărit, însă, un grup de femei care au fost respinse deoarece... nu erau tinere.

Piesa de teatru, pornind de la această întâmplare, prezintă  povestea a şase femei, care  se lasă seduse de mirajul unei vieţi mai bune în străinătate şi participă la un casting susţinut de o prestigioasă firmă japoneză, ce oferă slujbe atractive în domeniul showbiz-ului în Singapore. La audiţie sunt invitate toate femeile talentate, înzestrate cu aptitudini artistice, mai ales pentru dans şi interpretare vocală. Însă, ceea ce nu se menţionează în anunţul din ziar este faptul că sunt eligibile doar femeile tinere şi fără niciun fel de obligaţie. Dintre cele şase protagoniste, doar două corespund acestor cerinţe, dar perseverenţa cu care îşi suţin cauza îl constrânge pe japonez să le primească la casting. Rămâne de văzut, însă, dacă vor trece cu bine de concurs.

 Chiar dacă porneşte de la un fond tragic, „Audiţia” îmbină acest tragism cu comedia. Personajele sunt caraghioase şi dinamice, iar situaţia este de-a dreptul ilară, cu atât mai mult cu cât o parte din femei nici măcar nu înţeleg ce presupune de fapt această slujbă atractivă în showbiz. Spectacolul, pe lângă îmbinarea echilibrată dintre tragedie şi comedie, atrage şi prin actualitatea subiectului, aplicat mai ales ţărilor post-comuniste, care au înfruntat aceleaşi probleme după căderea regimului.

Din distribuţie fac parte îndrăgiţii actori: Ioana Dragoş Gajdo, Gabriela Codrea, Lucia Rogoz, Anda Tămăşanu, Georgia Căprărin, Denisa Vlad, Andrei Sabău, George Dometi, Cprian Vultur, Alexandru Rusu şi Sebastian Lupu.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

Vă aşteptăm la teatru!