Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Nominalizările pentru premiile Galei UNITER de anul acesta au fost anuţate în decursul zilei de astăzi, 1 martie 2016. Juriul de selecţie a Galei Premiilor UNITER, alcătuit din criticii de teatru Claudiu Groza, Doina Papp şi Cristina Rusieck, au desemnat nominalizările la categoriile: Debut, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Cel mai bun spectacol de teatru TV, Premiul pentru critică teatrală, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună regie şi Cel mai bun spectacol.

Teatrul Regina Maria are imensa bucuria de a anunţa că printre nominalizaţi se numără actorul Richard Balint, la categoria Cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul GORGE din spectacolul „UCIDEREA RITUALICĂ A LUI GORGE MASTROMAS” (de Dennis Kelly, regia artistică Bobi Pricop), alături de Florin Piersic Jr şi Marian Râlea.

Talentatul actor orădean se află la a doua nominalizare, după cea primită în 2006, pentru rolul Doctorului Caius în „NEVESTELE VESELE DIN WINDSOR” după William Shakespeare, direcția de scenă Victor Ioan Frunză.

Veştile bune nu se opresc însă aici şi bucuria teatrului este întregită de Premiul special pentru o viaţă dedicată teatrului şi poeziei, acordat actorului EUGEN ŢUGULEA de către Senatul UNITER. Eugen Ţugulea onorează teatrul românesc de mai bine de 60 de ani, timp în care a dat viață unor personaje excepţionale, pe scena Teatrului Regina Maria.

Acestui merit deosebit i se alătură şi dragostea pentru poezie, fiind înzestrat cu o virtute ce desăvârşeşte personalitatea sa artistică, aceea de a recita. Astfel, prin iscusinţa şi deosebitul respect dedicat versului, a reînviat poezia pe scena teatrului orădean.

Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie va avea loc luni, 9 mai 2016 la Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” din Oradea.