Folosim cookie-uri | We use cookies
×
Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria are deosebita plăcere de a vă invita la un spectacol tradiţional care va avea loc joi, 19 aprilie, pentru a comemora ziua de 20 aprilie 1919, care este o zi de referinţă pentru istoria oraşului Oradea. Atunci s-a reuşit eliberarea urbei de pe Crişul Repede şi intrarea sa de drept în componenţa României Mari, aşa cum stabiliseră delegaţii români la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918.

Eliberarea oraşului s-a realizat în ziua de Paşti a anului 1919 şi tocmai de aceea momentul are conotaţii aparte. Se poate spune o dată în plus că poporul român a înviat în momentul intrării armatelor române în oraş.

Pe lângă un program special de joc şi cântec românesc alături de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana, avem plăcerea de a-l avea alături de noi pe îndrăgitul solist Aurel Tămaş, pentru a ne încânta cu un program deosebit.

Aurel Tămaș S-a născut pe 16 aprilie 1961, copilărind pe meleaguri ardelene la Borșa, în județul Cluj. Prima experiență muzicală a avut-o la 10 ani, ca acordeonist iar ceva mai târziu, licean fiind, a înființat prima orchestră unde se făcea remarcat ca instrumentist și dirijor. Pe lângă pasiunea pentru folclor, Aurel Tămaș are înclinații spre muzica ușoară. Schimbarea stilului muzical a fost de bun augur pentru albumul "Trup de Vânt" - o experiență inedită care i-a luat prin surprindere pe mulți. Reacția publicului a fost pe măsură: albumul s-a vândut într-un număr impresionant de exemplare.

×

TOP