Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Noutăți - Trupa Arcadia

Stagiunea 2018-2019 începe la Teatrul Regina Maria în luna septembrie cu o serie de spectacole care au reușit să ridice publicul în picioare la fiecare reprezentație.  Însă, noul an teatral se anunță a fi extraordinar din toate punctele de vedere: pe lângă faptul că se reiau cele mai iubite spectacole din stagiunile trecute, se pregătesc proiecte noi, care vor cuprinde opere atât din dramaturgia clasică, cât și din cea contemporană, vor reveni regizori care au făcut istorie pe scena teatrului orădean și ne vom întâlni și cu unii noi, care cu siguranță ne vor surprinde prin metodele lor deosebite de creație.

Stagiunea se deschide cu o noutate! Spectatorii pot consulta programul Trupei Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria care este stabilit până în luna decembrie și își pot achiziționa deja bilete pentru reprezentațiile pe care doresc să le vizioneze de la Agenția Teatrului și de pe site-ul biletmaster.ro.

În noul an teatral fiecare dintre cele trei trupe care intră în componența Teatrului Regina Maria a pregătit surprize frumoase pentru publicul orădean.

Prima premieră a stagiunii va avea loc duminică 14 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia și aduce în prim plan un regizor orădean tânăr, care și-a finalizat studiile la Viena, Alexandru Weinberger-Bara. Acesta va pune în scenă un text scris de unul dintre cei mai controversați scriitori suedezi ai vremii lui: „Domnișoara Iulia”, de August Strindberg.

Trupa Iosif Vulcan pregătește pentru luna noiembrie și o premieră la Sala Mare, un text contemporan din dramaturgia turcească: „Avalanșa”, de Tuncer Cücenoglu. Spectacolul va fi regizat de Petru Vutcărău, regizor și actor originar din Republica Moldova, cunoscut și apreciat de publicul orădean, care se va afla la a șaptea colaborare cu Teatrul Regina Maria.

În a doua parte a stagiunii, ne vom putea bucura de încă trei premiere: un spectacol din dramaturgia clasică, regizat de Claudiu Goga, artist multi-premiat, deținător al unui premiu UNITER încă de la debut, un spectacol din dramaturgia americană contemporană, regizat de Erwin Șimșensohn, un tânăr director de scenă, a cărui activitate artistică a fost deja recompensată cu nominalizări și premii importante, bucurându-se chiar de o nominalizare pentru cea mai bună regie în cadrul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, ediția 2016 și un spectacol din dramaturgia contemporană românească, regizat de Radu Iacoban, al cărui nume a devenit din ce în mai cunoscut în teatrul românesc, conturându-se sub o triplă etichetă, de actor, de regizor şi de dramaturg.

De asemenea, se va relua un proiect apreciat de publicul orădean: „Uciderea lui Gonzago”, de Nedialko Yordanov, regizat de Petru Vutcărău la teatrul din Oradea în 2010.

Spectatorii vor avea la dispoziție în stagiunea 2018 – 2019 patru tipuri de abonamente: de premieră, standard (adulți), pentru pensionari și pentru studenți și vor putea fi achiziționate în perioada 1 septembrie – 1 noiembrie 2018 de la Agenția Teatrului.

Trupa Arcadia ne va încânta și anul acesta cu proiecte care se vor adresa micilor spectatori, precum „Regele Smoc de Barbă” și „Apolodor, pinguinul călător”, dar pregătește și alte surprize, care cu siguranță vor stârni un val de entuziasm în rândul publicului de toate vârstele. Noutățile stagiunii vor fi două mari spectacole, care se vor adresa în primul rând tinerilor de 12 – 13 ani: „Isprăvile lui Păcală”, în regia lui Petre Ghimbășan și „Cei trei muschetari”, o adaptare după celebrul roman al lui Alexandr Dumas.

Ansamblul Artistic Profesionist Crișana se pregătește de sărbătoare, cum altfel, decât prin spectacol: un concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri, prin care va reuși să redea, prin muzică tradițională, dans și cântec, puțin din ceea ce înseamnă România.

Sperăm ca și stagiunea aceasta să ne bucurăm de dragostea dumneavoastră, să ne onorăm actorii prin săli pline la spectacole și aplauze necontenite, îmbogățind astfel împreună viața culturală orădeană. Vă așteptăm la teatru!

Biletele pentru spectacolele primei părți a stagiunii 2018 – 2019 s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475

 

Ediția a V-a a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia s-a încheiat cu succes. O lună de poveste, în care ne-am bucurat cu mic, cu mare de spectacole de teatru extraordinare, activități creative în aer liber, momente de magie și întâlniri frumoase între personajele preferate și copii.

De fiecare dată când punem punct încă unei ediții de festival, privim cu nostalgie spre zilele care ne-au adus atât de multă bucurie. Vă invităm, așadar, să facem o scurtă retrospectivă a frumoasei ediții care tocmai a ajuns la final.

Timp de o lună, începând cu 18 mai și până în 10 iunie, spectatorii au avut ocazia să vizioneze un concert de muzică și 14 spectacole de teatru dedicate tuturor categoriile de vârstă, începând cu bebelușii, până la adolescenți și adulți, 12 dintre acestea fiind invitate de la teatre prestigioase din întreaga țară, precum București, Cluj-Napoca, Arad, Ploiești, Alba Iulia, Timișoara, dar și din străinătate, a cărei reprezentantă a fost Hepp Trupp din Ungaria.

Spectacolele s-a jucat în spații diverse, unele în sălile convenționale ale teatrului: Sala Arcadia și Sala Mare a Teatrului Regina Maria, iar altele fie pe scena mobilă din Cetatea Oradea, fie în amfiteatrul cetății. Această diversitate a permis unui public mult mai mare să participe la evenimente și a reușit să cuprindă întreg orașul în vraja festivalului de teatru.

Publicul nostru minunat nu a încetat să ne surprindă, majoritatea spectacolelor jucându-se cu sala plină, iar la Cetate venind în număr foarte mare la evenimentele de sub egida festivalului care s-au derulat în cadrul Kids Fest Oradea.

De asemenea, așa cum ne-am obișnuit deja de câteva ediții, timp de o săptămână, din 4 până în 8 iunie, Organizația Națională Cercetașii României – Oradea, a susținut o serie de ATELIERE DE CREAȚIE ȘI DE ACTIVITĂȚI ÎN AER LIBER, prin care i-a provocat pe micii aventurieri să găsească comori rătăcite, să picteze, să învețe arta olăritului și să se bucure de toate activitățile menite să le provoace creativitatea, îndemânarea, spiritul de aventură şi curajul.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, de la echipa care s-a implicat cu toată dăruirea: organizatorii: Fundația Culturală FITO, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria și Consiuliul Județean Bihor, voluntari, echipa tehnică, artiști, la sponsorii și partenerii care ne-au ajutat să facem posibil acest eveniment: Primăria Municipiului Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Cercetașii României, Lions Club, Raiffeisen Bank, Selgros, Hotel Continental, Cofetăria Flavours, Jucării Vorbărețe, Librăriile Humanitas, Casa Florilor, Carrefour Oradea Era, Covrigei Săsești, biletmaster.ro, Impress Media și la partenerii media: Crișana, Jurnalul Bihorean, News Bihor, Bihoreanul, UZP Bihor, Magic FM, Zile și Nopți, Evenimente Oradea, Ghid Local, Bihorștiri.ro, Aleșd Online, Info Oradea, Radio Transilvania, Ghid Local, Party Oradea, care au dat sfară în țară și au chemat publicul la festival.

Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, care oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor ce desfășoară activități culturale.  

Privim însă cu entuziasm spre viitor și o luăm de la capăt, cu forțe proaspete. Deja ne-am pus pe treabă și am început să născocim noi proiecte minunate.

Ne revedem stagiunea viitoare!

Astăzi este ziua colegului nostru, actorul Rin Tripa. Cu ocazia aniversării, ne-a oferit un scurt interviu în care face câteva mărturisiri legate de marile pasiuni care i-au călăuzit viața, printre care teatrul are rolul principal. 

Pasionat de desen, de muzică, și mare iubitor de animale, câinii fiind pasiunea lui, Rin Tripa s-a apropiat de lumea basmelor și a spectacolului încă din copilărie. Prima care i-a deschis orizontul spre artă, a fost mama sa, care a declanșat printr-un simplu gest, acela de a-i pune un creion în mână, o pasiune pe care o are și astăzi, desenul. „Desenul, muzica și cățeii au fost bucuriile mele de când eram copil și s-au păstrat și astăzi. Desenez de când mă știu, în special personaje din povești și animale. În perioada 1995-2005, când aveam emisiunea A fost o dată, spuneam povești pentru copii și desenam. Mi-a venit să fac asta pur și simplu, iar copiii, de atunci, au început să mă oprească pe stradă, când mergeam la filmări, și să mă roage să le desenez ceva”, își amintește actorul.

Cu lumea spectacolelor a intrat în contact tot în copilărie, când a început să-și însoțească tatăl, saxofonist, la repetiții. „Mă așezam să cânt la tobe. Eu le spuneam orchestră. Degeaba mă corectau, pentru mine tobele tot orchestră erau”, spune Rin. Odată cu începerea școlii, s-a înscris în toate trupele de  teatru pentru copii și a aflat cum se vede lumea de pe o scenă. Au urmat cursurile la Școala Populară de Arte și, inevitabil, dorința de a se face actor. „Eram elev de liceu când m-am dus la teatru, făceam parte dintr-o trupă de actori amatori. M-am întâlnit cu Jean Săndulescu și cu Ioan Mâinea, cel din urmă, mentorul meu. Mi-au spus că aici este locul meu”, explică actorul. Inițial și-a dorit să ajungă în „teatrul mare”, dar soarta a făcut ca singurul post liber să fie la teatrul de păpuși. Un teatru pe care nu și-a mai dorit să-l părăsească. „Am cunoscut plăcerea de a viață unei bucățele de cârpe. Bucuria de a o face să trăiască. Să îți transpui toate stările și emoțiile pentru a face o păpușă vie, este un sentiment fantastic. În plus, lumea păpușilor este o lume de basm, iar eu am fost mereu fascinat de povești”, mărturisește Rin. A mai contat ceva, faptul că a avut parte, ca actor, de cel mai onest și totodată cel mai dificil public: copiii. Nu degeaba se spune că acolo unde se termină posibilitățile actorului de teatru, încep posibilitățile actorului păpușar.

„Pe copii nu poți să-i păcălești. Dacă nu ești sincer pe scenă, dacă te prefaci că plângi sau că râzi, copilul te-a prins. Spectatorul adult poate să înțeleagă că ai greșit, pe copil îl pierzi. Dacă ai un personaj negativ și la finalul spectacolului copilul te urăște, se uită urât la tine, poți să știi că ți-ai făcut bine treaba. Dacă ai un personaj pozitiv, și ai jucat bine, copilul te va iubi și te va răsplăti. Își va dărui mărul său, un biscuit, am trăit asta și pot spune că nu există răsplată mai mare”, spune Rin. Copiii l-au îndrăgit întotdeauna, l-au recunoscut și l-au îmbrățișat pe stradă. Rămâne marea satisfacție a unui actor care și-a dedicat întreaga carieră mirajului copilăriei și care, la ceas aniversar, privește orizontul cu două dorințe în gând: sănătate și pace.

La mulți ani, Rin!

Ediția a V-a a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia se apropie de final. O lună de poveste se va încheia weekend-ul acesta cu patru spectacole extraordinare și un concert inedit, susținut de actorul Alex Ștefănescu.

Vineri, 8 iunie, ziua de festival începe de la ora 17:00 cu spectacolul „La un metru de tine”, prezentat cu multă delicatețe la Sala Arcadia de Teatrul „Ion Creangă” din București. Un spectacol fără cuvinte, în care poezia mișcării predomină, iar spațiul versatil ce se transformă în fața publicului va fermeca pe toată lumea, de la cei mai mici până la giganți. De la ora 20:00, în Cetatea Oradea ne destindem pe acorduri de chitară, răspândite cu talent în sufletele ascultătorilor de actorul Alex Ștefănescu, finalist la Românii au Talent, care va repovesti, cânta și parodia 9 piese de teatru faimoase.

Sâmbătă, 9 iunie, Pantalone cel zgârciob este trimis de Teatrul „Ion Creangă” din București pe lună, unde bătrânii întineresc, copiii poruncesc părinților, iar maimuțele ajung împărați. Pare lumea ideală, unde curg râuri de aur și diamante, dar nimic nu e perfect niciodată – „Pantalone în lună”, de la ora 11:00, la Sala Mare. De la ora 19:00, la Sala Arcadia, Reactor de creație și experiment invită adolescenții la un spectacol care tratează o problemă contemporană stringentă: manipularea. Portretizând situații simple, ca o succesiune de episoade desprinse din viața de zi cu zi (o întâlnire, un dialog cu mama, o discuție purtată online), demonstrează cum granița dintre manipulator și manipulat devine uneori din ce în ce mai neclară.

Duminică, 10 iunie, de la ora 11:00, încheiem Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia cu una dintre cele mai frumoase povești din literatura universală: „Crăiasa Zăpezii”, prezentată de Teatrul de Animație „Țăndărică” din București. Sala Mare a Teatrului se va transforma pentru o clipă într-un univers magic, în care copiii sunt invitați pornească într-o călătorie plină de aventuri și peripeții în vasta întindere albă din ținutul vrăjit de Crăiasa Zăpezii.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, care oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor ce desfășoară activități culturale.  

Vă așteptăm cu drag la festival!

 

Au trecut ca prin vis două săptămâni de când a sunat gongul de început al Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia. Fascinați de lumea incredibilă a basmului, copii, părinți, bunici, au umplut sălile teatrului, toate spectacolele programate până acum jucându-se cu casa închisă.

Dar acesta a fost abia începutul. Săptămâna a treia de festival (1 – 3 iunie) vine cu și mai multe surprize în tolbă, mai ales pentru că sărbătorim Ziua Internațională a Copilului și avem o colaborare frumoasă cu Kids Fest, un alt festival dedicat celei mai frumoase perioade din viața unui om: copilăria.

Astfel, vineri, 1 iunie, de la ora 11:00, Trupa Arcadia vă invită în Cetatea Oradea la spectacolul „Povești populare maghiare”, un mozaic de scurte istorisiri adunate din folclorul maghiar, în care plăcerea jocului și umorul se îmbină armonios cu caracterele bine creionate ale personajelor și morala care însoțește fiecare întâmplare. După-amiază, de la ora 18:00, tot în cetate, bebelușii devin protagoniștii poveștii în spectacolul „Mic sau mare”.

Sâmbătă, 2 iunie, ne vedem tot la Cetate. Dimineața, de la ora 10:00, Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” ne va învăța câteva „Jocuri magice”, un spectacol interactiv plin de culoare și veselie în care personajele păpuși și actorii împreună cu toți copiii prezenți în sală, îl ajută pe iepurașul Mofturică să înțeleagă importanța prieteniei. După-amiază, de la ora 18:00, Compania Soso și Nuți din Arad ne invită la „Teatru pe roți: povești cu clowni”.

Duminică, 3 iunie, de la ora 18:00, cucerim din nou Cetatea Oradea, de data aceasta cu ajutorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara, cu spectacolul „Noua poveste a Scufiței Roșii”, care încearcă să schimbe imaginea nefavorabilă a lupului, propunând un personaj mai… altfel.

Și încă ceva, toate spectacolele au intrarea liberă!

Acestea fiind spune, nu uitați că festivalul durează până în data de 10 iunie, timp în care vă veți putea bucura de spectacole de teatru absolut minunate în fiecare weekend și vă veți putea distra și învăța lucruri noi la atelierele de creație și de activități în aer liber susținute de ONCR în perioada 4 – 8 iunie.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, care oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor ce desfășoară activități culturale.  

Vă așteptăm cu drag la festival!

Prima săptămână a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia s-a încheiat cu succes și cu o sumedenie de povești frumoase și copii fericiți. Ne pregătim cu forțe proaspete pentru cea de-a două săptămână de depănat amintiri pentru cei mari și de învățat noi și noi povețe pentru cei mai mici.

Săptămâna a doua de poveste începe cu „Parada de personaje și păpuși de basm”, care va avea loc vineri, 25 mai, de la ora 18:00, cu pornire din Pasajul Vulturu Negru. De data aceasta nu-i vom mai da voie vremii să ne sperie și vom merge cu mult curaj să ne întâlnim personajele de poveste favorite.

Sâmbătă, 26 mai, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, Hepp Trupp din Ungaria vă invită să vă bucurați de un spectacol minunat, plin de morală, umor, muzică: „Cei trei purceluși”, în care protagoniștii, prin forță comună și istețime, reușesc să îl învingă pe lup.

Duminică, 27 mai, tot de la ora 17:00, la Sala Arcadia, „Pinocchio” își începe lunga călătorie, plină de peripeții și ispite, spre școală, locul unde își poate îndeplini visul de a deveni un băiețel adevărat. Iar pentru a ajunge la destinație, are mare nevoie de ajutorul nostru.

Acestea fiind spune, nu uitați că festivalul durează până în data de 10 iunie, timp în care vă veți putea bucura de spectacole de teatru absolut minunate în fiecare weekend și vă veți putea distra și învăța lucruri noi la atelierele de creație și de activități în aer liber susținute de ONCR în perioada 4 – 8 iunie.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, care oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor ce desfășoară activități culturale.  

Vă așteptăm cu drag la festival!

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria are plăcerea de a vă invita în perioada 18 mai – 10 iunie 2018 la a V-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia. Evenimentul este organizat de Fundația Culturală Festivalul International de Teatru Oradea și Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria, în parteneriat cu Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Oradea, Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și Clubul Lions. Timp de o lună orașul se va transforma într-un spațiu magic, în care cele mai frumoase povești din lume vor prinde viață pentru a încânta sufletele micilor, dar și mai marilor spectatori. Festivalul debutează, ca în fiecare an, cu „Parada de personaje și păpuși de basm”, eveniment ce va avea loc vineri, 18 mai, de la ora 16:00, cu pornire din Pasajul Vulturu Negru, în care copiii sunt invitați să-și întâlnească personajele de poveste favorite. La fiecare sfârșit de săptămână, teatrul își deschide larg porțile pentru noi și noi povești, prezentate cu pasiune de teatre din Cluj Napoca, Alba Iulia, Arad, Ploiești, Timișoara, București și Oradea. Surpriza specială a ediției de anul acesta este faptul că festivalul va avea și o componentă internațională, și anume Trupa „Hepp Trupp” din Ungaria ne va onora cu prezența și va juca spectacolul „Cei trei purceluși”, sâmbătă, 26 mai, de la ora 11:00, la Sala Arcadia. Pe lângă spectacolele de teatru pentru copii și alte evenimente dedicare acestora, Festivalul Arcadia se adresează și tinerilor spectatori. Ei sunt invitați la concertul extraordinar „9 piese remixate”, susținut de actorul Alex Ștefănescu, cunoscut publicului prin participările la concursurile televizate de talent și umor, care va avea loc în data de 8 iunie, de la ora 20:00, în Amfiteatrul Cetății Oradea și la spectacolul „Planeta manipulare”, realizat de REACTOR Cluj Napoca, care va avea loc în data de 9 iunie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia. De asemenea, respectăm tradiția deja creată cu două ediții în urmă, de a-i provoca pe copiii cei mai îndrăzneți și creativi să participe la „Atelierele de creație și de activități în aer liber” susținute de ONCR, în Cetatea Oradea, care se vor desfășura în ultima săptămână de festival, în perioada 4 – 8 iunie, zilnic de la ora 16:00. Vor putea vâna comori, vor învăța cum se fac cele mai năstrușnice noduri, să picteze, să creeze brățări și mici opere de artă din origami și quilling și să construiască zmeie. Festivalul va însuma astfel 14 spectacole de teatru, un concert muzical, o săptămână de ateliere care vor pune creativitatea și spiritul de aventură al micilor spectatori la încercare și o paradă magică, în care cele mai iubite personaje de basme vor prinde viață, evenimente care se vor desfășura în trei locații: Sala Arcadia, Sala Mare a Teatrului și Cetatea Oradea. Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, care oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor ce desfășoară activități culturale.   Vă așteptăm cu drag la festival!   🔵 PROGRAM 🔴 Vineri, 18 mai
 • 16:00 - PARADA DE PERSONAJE ȘI PĂPUȘI DE BASM - AMÂNATĂ
 • 18:00 - INIMĂ RECE, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești – Sala Arcadia (+ 4 ani)
🔴 Sâmbătă, 19 mai
 • 11:00 – SCUFIȚA ROȘIE ȘI LUPUL CEL FLĂMÂND, Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj – Sala Arcadia (+ 3 ani)
🔴 Duminică, 20 mai
 • 11:00 – CAPRA CU TREI IEZI, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia – Sala Arcadia (+ 4 ani)
🔴 Vineri, 25 mai
 • 18:00 - PARADA DE PERSONAJE ȘI PĂPUȘI DE BASM (Strada Vasile Alecsandri - Parcul 1 Decembrie - Podul Intelectualilor - Piața Libertății - Strada Libertății - Strada Iosif Vulcan - Calea Republicii - Strada Republicii - Magazinul Crișul - Strada Republicii - Piața Regele Ferdinand I - Podul Sfântului Ladislau - Piața Unirii - Strada Vasile Alecsandri)
🔴 Sâmbătă, 26 mai
 • 11:00 – CEI TREI PURCELUȘI, Trupa Hepp Trupp Ungaria – Sala Arcadia (+ 3 ani)
🔴 Duminică, 27 mai
 • 17:00 – PINOCCHIO, Trupa Arcadia Oradea – Sala Arcadia (+ 3 ani)
🔴 Vineri, 1 iunie (în cadrul Kids Fest Oradea)
 • 11:00 – POVEȘTI POPULARE MAGHIARE, Trupa Arcadia Oradea – Cetatea Oradea (+ 3 ani)
 • 18:00 – MIC SAU MARE? , Trupa Arcadia Oradea - Cetatea Oradea  (0-3 ani)
🔴 Sâmbătă, 2 iunie (în cadrul Kids Fest Oradea)
 • 10:00 – JOCURI MAGICE – Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Trupa Marionete – Cetatea Oradea (+ 3 ani)
 • 18:00 – TEATRU PE ROȚI: POVEȘTI CU CLOWNI – Compania Soso și Nuți, Arad - Cetatea Oradea
🔴 Duminică, 3 iunie (în cadrul Kids Fest Oradea)
 • 19:00 – NOUA POVESTE A SCUFIȚEI ROȘII– Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara – Cetatea Oradea (+ 3 ani)
🔴 Vineri, 8 iunie
 • 17:00 – LA UN METRU DE TINE, Teatrul „Ion Creangă” București – Sala Arcadia (3-6 ani)
 • 20:00 – „9 PIESE REMIXATE ”, CONCERT ALEX ȘTEFĂNESCU – Cetatea Oradea
🔴 Sâmbătă, 9 iunie
 • 11:00 – PANTALONE ÎN LUNĂ – Teatrul „Ion Creangă” București – Sala Mare (+ 6 ani)
 • 19:00 – PLANETA MANIPULARE S01– Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca – Sala Arcadia (+ 14 ani)
🔴 Duminică, 10 iunie
 • 11:00 – CRĂIASA ZĂPEZII – Teatrul de Animație „Țăndărică” București – Sala Mare (+ 4 ani)
🔵 ATELIERE 🔴 4 – 8 Iunie, începând cu ora 16:00, ATELIERE DE CREAȚIE ȘI DE ACTIVITĂȚI ÎN AER LIBER susținute de ONCR, în Cetatea Oradea Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368 475. ❗Intrarea va fi liberă la spectacolele care vor avea loc în Cetatea Oradea

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria are bucuria de a anunța o nouă premieră a stagiunii 2017 – 2018: „Pinocchio”, adaptare scenică după povestea lui Carlo Collodi de Adela Moldovan, regia artistică Adela Moldovan, care se va desfășura sâmbătă, 31 martie, de la orele 11:00 și 13:00, la Sala Arcadia.

„Aventurile lui Pinocchio” este o poveste care face parte din canonul marilor opere literare italiene pentru copii. Scrisă de Carlo Collodi (pseudonimul lui Carlo Lorenzini) în 1881, rămâne una dintre cele mai iubite și perene povești, bucurându-se de numeroase reeditări și fiind sursă de inspirație pentru spectacole de teatru și filme celebre, care l-au transformat pe Pinocchio într-un personaj simbol.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși, care se aniversează în fiecare an în data de 21 martie, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a organizat cea de-a III-a ediție a Concursului „Teatrul meu de păpuși” care s-a desfășurat duminică, 18 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia.

Ca de fiecare dată, copiii au fost invitați să dea frâu liber imaginației și să își prezinte pe scenă câte un moment artistic în care protagoniștii să fie păpușile create de ei înșiși. Tinerii iubitori de teatru au răspuns pozitiv la provocarea de a fi creatori pentru o zi și au surprins juriul și spectatorii cu măiestria prin care și-au prezentat păpușile.

În total, s-au înscris la concurs 39 de copii curajoși, care fie și-au prezentat momentele artistice individual (Karina Koteles, Matei Cezar Rad, Olar Sara Elena, Ciuta Iulia, Clonda Patricia, Dumitreanu Arina), fie și-au făcut apariția pe scenă împreună cu alți colegi îndrăzneți, făcând parte dintr-o trupă.

 

Vestea invitației lansate de Trupa Arcadia a ajuns la urechile micilor creatori din întregul județ, astfel, din cele cinci trupe participante, doar două au fost formate din orădeni: Trupa A.P.R.E.N.T.I.S. (Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, coordonator: Prof. Otilia Bejan) și Trupa Românașii (Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont”, coordonatori: Prof. Cărădan Adina, Prof. Canalaș Liliana și Prof. Marușca Angela), celelalte trei venind de dincolo de granițele orașului: Trupa Vlăstare (Școala Gimnazială nr. 1, Cuzap, coordonator: Prof. Petrila Nicoleta), Trupa Step Tinca (Liceul Teoretic „Nicolae Jiga”, Tinca, coordonatori: Prof. Popa Minodora și Prof. Orban Iuliu), Trupa Á la Cadea (Liceul Tehnologic nr. 1, Cadea, coordonator: Prof. Ioana Molnar).

Ce 12 momente artistice create de participanți au format un eveniment teatral de succes, spre deliciul spectatorilor și mai ales al juriului, iar copiii, în așteptarea premiilor, s-au delectat colorând în voie sigla Trupei Arcadia.

 După decernarea premiilor, atât participanții, cât și susținătorii acestora au fost invitați să guste din dulciurile pregătite special pentru ei.

Din dorința de a încuraja creativitatea și dragostea pentru lectură, fiecare participant a primit cadou materiale care pot fi folosite pentru confecționarea de păpuși și două cărți: „Pinochio”, al cărei nume îl poartă și următoarea premieră a Trupei Arcadia și „Am uitat cum se numește: texte pentru copii, părinți, bunici”, de Daniil Harms, oferită de Librăria RetR.

Mulțumim tuturor părinților, bunicilor pentru susținerea participanților, sponsorilor Clubul Lyons și Librăria RetR pentru susținerea financiară și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție!

__________________________________________________

Ramona Gabriela Nemeș secretar literar Teatrul Regina Maria email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. website: teatrulreginamaria.ro tel: 0738.772.909

 

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi se aniversează în fiecare an în data de 21 martie, iar Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria se pregătește din nou de sărbătoare. Micii spectatori sunt îndemnați să devină ei înşişi scenografi, regizori şi actori, în cadrul celei de-a treia ediții a concursului „Teatrul meu de păpuşi”, care se va desfășura duminică, 18 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani sunt invitaţi să facă parte, pentru o zi, din echipa celor care dau viață păpușilor prezente în spectacolele Trupei Arcadia. Înainte de porni în expediția artistică pregătită pentru ei, doritorii trebuie doar să dea frâu liber imaginației pentru a-și confecţiona propriile păpuşi pe care vor trebui să le agreneze într-o scenetă de maxim 5 minute. Scenetele pot fi atât fragmente din basme, poveşti, poezii, fabule, cântece, cât şi creaţii proprii, iar participanţii se pot prezenta fie individual, fie în echipe de cel mult zece persoane.

Pentru confecţionarea marionetelor, artiştii păpuşari recomandă următoarele obiecte: șosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice care se pot transforma miraculos în personaje. Juriul va fi  format din actorii Trupei Arcadia, iar participanţii vor fi răsplătiţi pe măsura ingeniozităţii și a efortului creator. Înscrierile la concurs se fac completând următorul formular online (formularul se va putea accesa și de pe pagina de facebook a Trupei Arcadia, în evenimentul creat special pentru acest concurs): https://goo.gl/bMmwqU

Însoțitorii participanților sunt invitați să se bucure de momentele artistice în limita locurilor din sala Arcadia, iar costul intrării este de 5 lei/persoană.

La fel ca anul trecut, artiștii teatrului vor susține ateliere prin care îi vor ajuta pe micii partcipanți să se pregătească pentru concurs. Primul atelier este dedicat construcției de păpuși și se va desfășura în 5 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia și va fi susţinut de către un scenograf și un pictor al Teatrului Regina Maria, iar al doilea atelier, dedicat mânuirii de păpuşi, va avea loc în data de 6 martie, de la ora 17:00, la Sala Arcadia și va fi susţinut de către actorii Trupei Arcadia. Înscrierea la ateliere se face completând următorul formular online (formularul se va putea accesa și de pe pagina de facebook a Trupei Arcadia, în evenimentul creat special pentru acest concurs): https://goo.gl/1P2ECq, iar taxa de participare la un workshop este de 10 lei/persoană. Data limită de înscriere este 2 martie. Atenție, participarea la ateliere nu este o condiție obligatorie pentru participarea la concurs.

Locurile sunt limitate, aşa că vă îndemnăm să vă înscrieţi cât de repede posibil. Data limită de înscriere la concurs este 14 martie, iar la ateliere vă puteți înscrie chiar și la fața locului, numai că vă sfătuim să nu amânați prea mult, deoarece sunt doar 20 de locuri/workshop. Pentru a afla mai multe informații, vă rugăm să urmăriți pagina de facebook a Trupei Arcadia.

Vă aşteptăm cu drag!

______________________________________________________________________________________

REGULAMENT

CONCURS „TEATRUL MEU DE PĂPUŞI”, ediţia a III a

CONCURS DE TEATRU DE PĂPUŞI ORGANIZAT DE CĂTRE TRUPA ARCADIA A TEATRULUI „REGINA MARIA” ORADEA CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A TEATRULUI DE PĂPUȘI

 • DATA: DUMINICĂ, 18 MARTIE 2018, ORA 17:00
 • LOCAŢIA: SALA ARCADIA
 • VÂRSTA PARTICIPANŢILOR: 6-12 ani
 • DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 14 martie
 • Participanții vor prezenta scenete de maximum 5 minute, folosind păpuși confecționate de către ei
 • Momentele pot fi prezentate individual sau în echipe (clase de elevi) – maxim 10 pers / grup
 • Scenetele pot fi: - momente preluate din basme, povești - poezii, fabule, cântece - creații proprii
 • Condiție obigatorie: PĂPUŞILE/ELEMENTELE FOLOSITE SĂ FIE CONSTRUITE DE CĂTRE PARTICIPANŢI (cu ajutorul adulților)
 • Recomandăm folosirea următoarelor obiecte: șosete, figurine decupate, linguri de lemn costumate, pet-uri, ambalaje, hârtie, materiale textile, legume, fructe, plastilină, orice obiecte casnice transformate în personaje.
 • Jurizarea va fi asigurată de către actorii păpușari ai Trupei Arcadia
 • Locuri limitate: 20 de momente artistice
 • Intrarea se face pe baza înscrierii, completând formularul online pe care îl veți găsi în evenimentul creat pe facebook special pentru concurs
 • Însoțitorii participanților sunt invitați să se bucure de momentele artistice în limita locurilor din sala Arcadia, iar costul intrării este de 5 lei/persoană.

Cei care doresc să se pregătească pentru concurs se pot înscrie la cele două ateliere unde pot învăța câteva tehnici direct de la maeștri:

 • 5 martie, ora 17:00, la Sala Arcadia – atelier de construcţie păpuşi – susţinut de către un scenograf, un pictor ai Teatrului Regina Maria și actori ai Trupei Arcadia
 • 6 martie, ora 17:00, la Sala Arcadia – atelier de mânuire păpuşi – susţinut de către actori ai Trupei Arcadia
 • Înscrierea la ateliere se realizează completând formularul online pe care îl veți găsi în evenimentul creat pe facebook special pentru concurs

Participarea la un atelier costă 10 lei/persoană, iar locurile sunt limitate la 20 copii/atelier.

Materialele sunt incluse în taxa de participare.

În data de 14 februarie 2018, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria, a organizat un exercițiu de prevenție și stingere a incendiilor cu totul inedit.

În sala de spectacole a Teatrului Arcadia au fost prezenți atât angajații Teatrului, actori, tehnicieni, personal birouri, ateliere, portari, pompieri cât și o clasă pregătitoare de elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, îndrumați de doamna profesor pentru învățământul primar Ioana Junea.

Înainte de exercițiul propriu zis, celor mici le-au fost prezentate câteva secrete din lumea Teatrului de păpuși, au avut ocazia să mânuiască păpuși puse la dispoziția lor de către actorii Trupei Arcadia și au aflat câteva detalii despre spectacolul STAN BOLOVAN, SPAIMA ZMEILOR, care se va juca sâmbăta aceasta de la orele 11:00 și 13:00, la Sala Arcadia.

Ajutați de către consultantul în domeniul situațiilor de urgență, colonel (rz.) Pop Viorel, participanții la exercițiul de evacuare în caz de incendiu au aflat care sunt primele măsuri ce trebuie luate în cazul unui eveniment nefericit de acest gen și care sunt modalitățile și căile de evacuare din clădire. Astfel, copiii din clasa pregătitoare au fost instruiți să își păstreze calmul și să asculte indicațiile date pentru a fi evacuați pe str. Vasile Alecsandri, folosind intrarea principală. Personalul prezent al teatrului a fost evacuat pe ieșirea de urgență în caz de incendii, care se află în curtea vecină instituției. Pentru a spori veridicitatea momentului, s-au folosit și elemente ajutătoare din dotarea Teatrului (aparatul de fum, s-au stins luminile și au pornit cele de avarie, au pornit semnalizările luminoase și alarma în caz de incendiu).

În a doua parte a exercițiului, personalul angajat al Teatrului a fost instruit în vederea folosirii extinctoarelor din dotare, simulându-se un mic incendiu care a fost stins cu ajutorul acestora. Evacuarea a decurs foarte bine, copiii fiind evacuați în mai puțin de două minute de la pornirea alarmei. Ei au fost fost încântați de acest exercițiu și pe această cale le mulțumim pentru participare și în special doamnei profesor Ioana Junea pentru colaborare.

dorința de a preveni evenimente neplăcute de acest gen, dar și pentru a fi pregătiți în cazul în care apar, angajații Teatrului Regina Maria, respectiv personalul Trupei Arcadia, asigură publicul spectator că se iau toate măsurile posibile de prevenție și de intervenție în cazul situațiilor de urgență, pentru a le oferi condiții cât mai sigure de a savura spectacolele noastre.

Florian Silaghi Director artistic interimar Teatrul Regina Maria email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. website: teatrulreginamaria.ro

 

„Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate! ”

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria, în parteneriat cu Teatrul Ion Creangă din Bucureşti (www.teatrulioncreanga.ro), organizează în perioada 26-28 ianuarie 2018 a doua ediţie „Mini Fest – zilele teatrului pentru cei mai mici spectatori”, un eveniment dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Desfășurat cu scopul de a promova importanța și beneficiile Educației Timpurii prin teatru, „Mini Fest” propune povești senzoriale create pentru cei mici, dar și activități conexe, dedicate adulților. Toate activitățile din această ediție vor fi susținute în Sala Studio Arcadia.

Zilele Small size, eveniment organizat anual în ultimul weekend din luna ianuarie, este la a patra ediție și are loc în numeroase orașe din lume.

Activitățile sunt organizate și prezentate simultan, alcătuind astfel un eveniment mondial unic.

Evenimentul a fost inițiat de Small size Network fiind și reprezintă o activitate extinsă a proiectului internațional „Small size, performing arts for early years”, finanțat în cadrul Programului Europa Creativă (2014-2020). Oradea a intrat pe harta acestui eveniment internaţional anul trecut, datorită parteneriatului de mentoring încheiat între Teatrul Regina Maria şi Teatrul Ion Creangă. În cadrul festivalului se vor juca spectacole create special pentru cei mai mici spectatori, dintre care două sunt ale Trupei Arcadia, și unul al Trupei Lilliput a Teatrului Szigligeti Szinhaz.

Programul Mini Fest 2018:

 • Vineri, 26 ianuarie, ora 17:00, OMULEȚ – spectacol Trupa Arcadia, +2 ani, organizat în parteneriat cu Clubul Lions Oradea și susținut pentru copiii din familiile asistate de Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO)
 • Sâmbătă, 27 ianuarie, ora 11:00 și ora 17:00, OMULEȚ – spectacol Trupa Arcadia, +2 ani
 • Duminică, 28 ianuarie, ora 11:00, MÂNUȚE ȘI PICIORUȘE (KEZES LÁBAS) - spectacol Trupa Lilliput, 0-3 ani
 • Duminică, 28 ianuarie, ora 17:00, MIC SAU MARE? - spectacol Trupa Arcadia, 0-3 ani

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marţi până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

 Atenţie, locurile la spectacole sunt limitate.

Vă aşteptăm la teatru!

Stimați spectatori, Spectacolul „Cenușăreasa” din data de 16 decembrie, care a fost reprogramat din cauza zilelor de doliu național pentru data de 14 ianuarie, ora 11:00, se va juca de la ora 17:00.  Astfel, cei care au achiziționat deja bilete pot vedea spectacolul în data de 14 ianuarie 2018, de la ora 17:00 la Sala Arcadia. Pe spectatorii care încă nu s-au hotărât în care poveste se vor lăsa purtați în acest început de an, îi invităm să consulte programul lunii ianuarie sau să achiziționeze bilete pentru acest spectacol de la Agenția de Bilete a Teatrului sau online: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/40002414/Cenusareasa Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la spectacol!

Spectacolul „Cenușăreasa”, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole care au fost montate pe scena Sălii Arcadia recent, a prins viață în seara zilei de 17 decembrie pe scena Teatrului „Pygmalion” din Viena. Cei 50 de copii originari din România și Moldova au fost imediat absorbiți de atmosfera de basm creată de păpușile vorbitoare de limba română, iar câțiva au și pășit pe scenă pentru a le studia mai îndeaproape.

Spectatorii mici și mari au avut ocazia să cunoască atât personajele cât și pe cei care le animează într-o atmosferă care a continuat să fie feerică și după încheierea nunții împărătești.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect și sperăm să avem ocazia cât mai curând să ne reîntâlnim cu noii noștri spectatori și prieteni.

Actorii Trupei Arcadia s-au întors de pe meleagurile străine entuziasmați și bucuroși că au reușit să își găsescă loc în inimile copiilor din diaspora și cu energie pentru a juca încă o dată spectacolul pentru fanii de acasă ai Cenușăresei, miercuri, 20 decembrie, de la ora 18, la Sala Arcadia. 

__________________________________________________ Ramona Gabriela Nemeș secretar literar Teatrul Regina Maria email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. website: www.teatrulreginamaria.ro tel: 0738 772 909

Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem și în noul an, cu zâmbetul pe buze, cu speranță și prospețime în gândire și cu dorința să reușim și în continuare să contribuim la starea dumneavoastră de bine. Astfel, până ce ne vom întâlni din nou în cadrul reprezentațiilor realizate cu același entuziasm și dedicație, pentru ca voi, spectatorii să mergeți acasă după fiecare spectacol cu bucurie în suflet și cu drag de viață, noi vă dorim Sărbători Fericite și un An Nou îmbrăcat în emoții pozitive! Duminică, 7 ianuarie, ora 11:00 – Sala Arcadia (+4) TROMBONEL - HOȚUL ZĂPEZII, de Sînziana Popescu, regia Florian Silaghi Joi, 11 ianuarie, ora 19:00 – Sala Mare (+16) LEONCE ȘI LENA, scenariul de Mihai Măniuțiu și Ada Milea după Georg Büchner, regia Mihai Măniuțiu Sâmbătă, 13 ianuarie, ora 11:00 – Sala Arcadia (+3) SCUFIȚA ROȘIE, adaptare după Charles Perrault și Frații Grimm, regia Maria Mierluț Dumincă, 21 ianuarie, ora 11:00 – Sala Arcadia (+5) FRUMOASA ȘI BESTIA, un scenariu de Florian Silaghi după o poveste de Jeanne Marie le Prince de Beaumont, regia Florian Silaghi Dumincă, 21 ianuarie, ora 19:00 – Sala Mare (cu publicul pe scenă) (+16) – PREMIERĂ JURNALUL UNUI SINUCIGAȘ CRONIC, de Chuck Palahniuk, scenariul și regia de Ovidiu Caița Marți, 23 ianuarie, ora 19:00 – Sala Arcadia (+16) BARACA, de Aiat Fayez, regia Tudor Lucanu Sâmbătă, 27 ianuarie, ora 11:00 – Sala Arcadia OMULEȚ, de Petro Ionescu, regia Delia Gavliţchi Dumincă, 28 ianuarie, ora 17:00 – Sala Arcadia MIC SAU MARE, spectacol de teatru pentru copii cu vârsta între 0 și 3 ani, regia Nagy Viktoria Duminică, 28 inauarie, ora 19:00 – Sala Mare (cu publicul pe scenă) (+16) JURNALUL UNUI SINUCIGAȘ CRONIC, de Chuck Palahniuk, scenariul și regia de Ovidiu Caița Marți, 30 ianuarie, ora 19:00 – Sala Mare DOMNUL JURDAN, rescriere dramatică de Victor Ioan Frunză după comedia ”Burghezul Gentilom” de Jean Baptiste Poquelin Molière și după ”Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov, Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză Joi, 1 februarie, ora 19:00 – Sala Mare (cu publicul pe scenă) (+16) JURNALUL UNUI SINUCIGAȘ CRONIC, de Chuck Palahniuk, scenariul și regia de Ovidiu Caița ❗ Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, va fi închisă în următoarele perioade:  23 decembrie – 26 decembrie  31 decembrie – 2 ianuarie
 În afara acestor zile libere, Agenția va fi deschisă între orele 12.00 – 18.00.  În tot acest timp, puteți achiziționa bilete online accesând următorul link: https://www.biletmaster.ro/…/…/Teatrul-Regina-Maria—Oradea
Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475. Vă așteptăm la teatru!  
Stimați spectatori și colaboratori, Noile numere de telefon ale Teatrului Regina Maria sunt următoarele: AGENȚIA DE BILETE: 0372/368.475
 • TRUPA IOSIF VULCAN: SECRETARIAT: 0372/362.405                                                                   0372/362.409                                         FAX: 0372/001.114
                                              CONTABILITATE: 0372/798.866                                               FAX: 0372/894.883
 • TRUPA ARCADIA: 0371/381.550
 • ANSAMBLUL CRIȘANA: 0372/798.954
Stimați spectatori, Datorită faptului că zilele din perioada 14 - 16 decembrie au fost declarate zile de doliu național, reprezentațiile spectacolului „Cenușăreasa”, din data de 16 decembrie, de la orele 11:00 și 13:00, de la Sala Arcadia vor fi reprogramate.  Astfel, cei care au achiziționat deja bilete pot vedea spectacolul în data de 20 decembrie de la ora 18:00 sau în data de 14 ianuarie 2018 de la ora 17:00. Pentru aceasta, vă rugăm să anunțați la Agenția de Bilete a Teatrului Regina Maria, fie personal, fie folosind datele de contact de mai jos, ziua în care doriți să veniți la spectacol.
Persoanele care doresc să renunțe la bilete, pot recupera contravaloarea acestora tot de la Agenția de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Date de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Numere de telefon: 0738 772 893 (valabil până luni, 11 decembrie) 0372 368 475 (valabil începând de luni, 11 decembrie)

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria are deosebita plăcere de a vă invita la premiera spectacolului „Trombonel – Hoțul Zăpezii”, de Sînziana Popescu, regia Florian Silaghi, care va avea loc duminică, 10 decembrie, de la ora 11:00, la Sala Mare. Spectacolul, organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, este ultima premieră a acestui an, fapt care s-a materializat prin rezervarea întregii săli într-un timp foarte scurt. De aceea, spectactorii care nu au reușit să achiziționeze bilete din timp, au ocazia să afle povestea lui Trombonel la cea de-a doua reprezentație, programată în aceeași zi de la ora 13:00. Sînziana Popescu, autoarea textului, este o figură cunoscută în lumea literară și multe dintre scrierile sale au fost ridicate la rang de scenă, fiind montate în câteva teatre reprezentative din țară.

În perioada 4 - 14 octombrie, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a participat cu spectacolul „Gulliver” la două festivaluri din Brazilia: Festivalul Internațional INTERCÂMBIO DE LINGUAGENS, ediția a XV-a, care s-a desfășurat la Rio de Janeiro și Festivalul Internațional de Teatru BONECOS DE CANELA, aflat la a XXIX-a ediție. Spectacolul vizual și non-verbal „Gulliver” a înregistrat un succes extraordinar în cadrul ambelor manifestări artistice, iar spectactorii au putut să se bucure, fără să fie limitați de barierele lingvistice, de experiența unui proiect teatral inedit realizat din îmbinarea teatrului clasic al animației păpușilor cu proiecțiile 3D stereoscopice. În fiecare dintre cele două orașe s-au ținut două reprezentații: la Rio de Janeiro în data de 7 și 8 octombrie, iar la Canela în data de 13 și 14 octombrie, spectacolul având în total peste 700 de spectatori, care i-au răsplătit pe actorii orădeni cu ropote de aplauze și sincere aprecieri. Festivalul Internațional de Teatru Bonecos de Canela, face parte din tradiția locală a orașului cu același nume, iar în organizarea acestuia se implică întreaga comunitate culturală. Atmosfera primitoare a acestui spațiu a fost dublată de reacția publicului care a fost profund impresionat de inițiativa artistului Armand Richelet Kleinberg de a crea un video de prezentare 3D cu logo-urile festivalului, pe care l-a rulat înainte de începerea spectacolului „Gulliver”. Participarea trupei orădene la aceste evenimente culturale organizate pe continentul sud-american, deschide un dialog intercultural care sperăm sa se concretizeze în cât mai multe evenimente similare. ___________________________________ Florina Dometi Teatrul Regina Maria email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. website: teatrulreginamaria.ro tel: 0752 598 805

Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia continuă cu încă două săptămâni de poveste. Vacanța pentru cei mici a sosit, iar celor mai mari le bate ademenitor la fereastră. Acum e momentul să ne bucurăm și mai mult de JOC și JOACĂ, așa că vă invităm să pătrundeți în universul ludic al teatrului și să vă lăsați vrăjiți de forța fanteziei și a aventurii.

Zilele de 24 și de 25 iunie sunt dedicate slovelor fermecate ale basmului românesc, care ne-au îndrumat pașii copilăriei spre reverie și ne-au îmbogățit imaginația. Astfel, sâmbătă, 24 iunie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, povestitorii iscusiți de la Trupa „Marionete” a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad vor însufleți cu mult umor povestea incredibilă a unui porcușor ager la minte, care reușește să se căsătorească cu o prințesă:  „Povestea Porcului!”, scenariu de Cristian Mitescu după povestea lui Ion Creangă, vârsta publicului vizat: de la 3 ani.

Duminică, 25 iunie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, din tolba de povești a actorilor de la Teatrul pentru Copii „Ciufulici” Ploiești se ivește plin de voioșie, prinzând viață pe scena teatrului, fermecătorul basm românesc „Fata babei și fata moșului”, adaptare de Daniel Stanciu după basmul lui Ion Creangă. Un spectacol care împletește armonios comicul modern cu farmecul graiului moldovenesc, recomandat copiilor peste 5 ani și tuturor celor care și-au păstrat copilăria pitită în suflete.

Povestea noastră nu a ajuns, însă, la final. Suntem pregătiți de și mai multe aventuri. În ultima săptămână de festival Cercetașii României îi provoacă pe micii exploratori să găsească comori rătăcite, să cucerească teritorii necunoscute cu ajutorul hărții și a busolei, să facă noduri, să picteze și să se bucure de toate activitățile cercetășești pe care aceștia le vor susține în perioada 26 – 30 iunie în Cetatea Oradea, iar Sala Mare a Teatrului Regina Maria se va transforma ca prin magie în 1 și 2 iulie într-un tărâm fermecat prin spectacolele: „Cenușăreasa” a Trupei Arcadia și „A 12-a noapte” a lui William Shakespeare, pus în scenă de actorii Teatrului „Ion Creangă” din București.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi până în acest moment, de la organizatori, sponsori, parteneri media, până la trupele invitate și spectatori. Vă așteptăm cu drag la toate evenimentele care se vor mai desfășura în cadrul festivalului!

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

×

TOP