Folosim cookie-uri | We use cookies
×
Teatrul Regina Maria

Proiectul «Itinerances» se va derula intre iulie 2013 – iunie 2015 in cadrul prroiectului cultural european “Cultura 2007 – 2013” la componenta cooperare internationala. Proiectul are un buget total de 405 000 EUR din care 200 000 EUR sunt finantare europeana iar restul reprezinta participare personala a celor 4 organizatori:

1. Teatrul Regina Maria – organizator principal

2. Teatrul de Marionete Belfort, Franta – coorganizator 1

3. Compagnia Karromato Sobeslav, Cehia – coorganizator 2

4. Charles Kleinberg Production – Bruxel, Belgia – coorganizator 3

In cadrul proiectului se vor derula ateliere de lucru in jurul constructiei si manuirii de papusi si marionete, se va produce un spectacol care imbina tehnica straveche a papusariei cu imaginea de sinteza si proiectia de film, spectacol care va ramane in repertoriul Teatrului Regina Maria si care se va juca in cele 4 tari participante si Ungaria, se va construi o expozitie itineranta in jurul marionetei si a tehnicilor de manuire, expozitie care va insoti spectacolul in turneul sau si care va fi acompaniat de o serie de conferinte legate de subiect.

Liderul de proiect este Radu Dinulescu, regizor de teatru, aflat deja la al doilea proiect european, actualmente angajat al Teatrului Regina Maria. Numerosi angajati ai teatrului vor fi implicati in derularea proiectului si vor fi remunerati din fondurile proiectului.

Proiectul facer parte din strategia managerului Daniel Vulcu de deschidere a Teatrului Regina Maria catre experiente internationale, cooperari si coproductii internationale.

Teatrul mai pregateste depunerea unui proiect in luna octombrie, proiect care va avea parteneri din Italia, Anglia si Spania si care va avea ca tematica imigratia, fenomen complex european. Liderul acestui proiect este Teatrul de’ll Argine din Bologna.

×

TOP