Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Timp de o săptămână, în perioada 11-18 noiembrie 2013, Trupa Arcadia a participat la un workshop de mânuire a marionetelor cu fire, tehnică de artă a animaţiei cu cel mai înalt grad de dificultate. Atelierul a  fost coordonat de regizorul şi actorul spaniol Luis Montoto şi reprezintă una dintre etapele proiectului european intitulat Itinerarii.

În cadrul programului, întreaga echipă a Trupei Arcadia a avut ocazia să înveţe modalităţi de construcţie a acestor păpuşi speciale şi tehnici de mânuire specifice marionetelor. Exerciţiul a fost unul solicitant şi dificil pentru participanţi, având în vedere greutatea marionetelor.

Proiectul european Itinerarii este finanţat de Comisia Europeană şi se derulează pe o perioada de 2 ani, între luna iulie 2013 şi luna iunie 2015. Beneficiari ai acestui grant sunt Teatrul Regina Maria şi parteneri din Franţa, Cehia şi Belgia. Valoarea proiectului se ridică la 405.000 Euro. Finalitatea acestui proiect este realizarea unui spectacol itinerant ce va fi prezentat în toate ţările partenere, precum şi o expoziţie inedită de păpuşi.

[gallery]