Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Spectacolul O mie şi una de frontiere (Povestea lui Aladin), de Radu Dinulescu, regia artistică aparţinându-i lui Luis Montoto, a câştigat Premiul pentru Scenografie în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Atelier organizat la Sfântu Gheorghe. Trupa Arcadia a participat la cea de-a XXII-a ediţie a festivalului în data de 7 iunie, când spectacolul a fost extrem de apreciat şi de public şi de juriu.

Ca urmare, a fost premiat cu Premiul pentru Scenografie, care în acest caz este comună: imaginile şi animaţiile 3D: Armand Richlete Kleinberg, scenografia şi costumele: Oana Cernea.  De asemenea, spectacolul a fost propus şi pentru Premiul special al juriului.

Spectacolul a avut premiera în Oradea în data de 12 octombrie 2014.

O mie şi una de frontiere a  mai participat la Festivalul Internațional Euromarionete, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” – secția marionete, Arad – mai 2015 şi la   Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Caravana Poveștilor”, Teatrul Arlechino, Brașov – iunie 2015. De asemenea, spectacolul a traversat Europa, prin Cehia, Franţa, Ungaria şi Belgia, în cadrul proiectului european Intinerances.