Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria invită elevii orădeni să parcurgă cele mai cunoscute schiţe ale marelui dramaturg român I. L. Caragiale printr-o altfel de lectură decât cea cu care s-au obişnuit la şcoală, şi anume prin intermediul spectacolului lectură „MOMENTE ŞI SCHIŢE”.

Micii cercetători ai textelor lui Caragiale vor putea să se întâlnească, rând pe rând, cu captivantele personaje din  „D-L GOE”, „UN PEDAGOG DE ŞCOALĂ NOUĂ”, „VIZITĂ...” şi „LANŢUL SLĂBICIUNILOR”, ce vor fi însufleţite de talentaţii actori ai Trupei Arcadia: Zentania Lupşe, Armanca Serac, Andrei Fazecaș, Igor Lungu, Florin Stan şi Rin Tripa.

Elevii care s-au bucurat până acum de amuzantele şi totodată instructivele momente şi schiţe caragialiane au fost cei de la Colegiu Naţional Emanuil Gojdu în 21, 24 martie şi 4 aprilie, de la Liceul Greco Catolic în 1 aprilie şi de la Școala cu clasele I - VIII "Szacsvay Imre"  în 7 aprilie. Învăţăceii de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” au întâlnire cu universul literar al marelului dramaturg în data de 13 aprilie.

Spectacolul lectură propus de Trupa Arcadia este un demers interdisciplinar care are ca obiective principale dezvoltarea gustului pentru lectură şi reînvierea interesului pentru literatura românească, deoarece lectura este o formă de însuşirea a nunaţelor gândirii şi o cale directă de facilitare a exprimării cu claritate a ideilor. De asemenea, importanţa acestei iniţiative se desprinde şi din faptul că tinerii cititori sunt invitaţi să facă o scurtă incursiune în lumea teatrului, acolo unde personajele prind viaţă şi totul se transformă în mişcare.