Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Arcadia

Au trecut ca prin vis două săptămâni de când a sunat gongul de început al Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia. Fascinați de lumea incredibilă a basmului, copii, părinți, bunici, au umplut sălile teatrului, toate spectacolele programate până acum jucându-se cu casa închisă.

Dar acesta a fost abia începutul. Săptămâna a treia de festival (1 – 3 iunie) vine cu și mai multe surprize în tolbă, mai ales pentru că sărbătorim Ziua Internațională a Copilului și avem o colaborare frumoasă cu Kids Fest, un alt festival dedicat celei mai frumoase perioade din viața unui om: copilăria.

Astfel, vineri, 1 iunie, de la ora 11:00, Trupa Arcadia vă invită în Cetatea Oradea la spectacolul „Povești populare maghiare”, un mozaic de scurte istorisiri adunate din folclorul maghiar, în care plăcerea jocului și umorul se îmbină armonios cu caracterele bine creionate ale personajelor și morala care însoțește fiecare întâmplare. După-amiază, de la ora 18:00, tot în cetate, bebelușii devin protagoniștii poveștii în spectacolul „Mic sau mare”.

Sâmbătă, 2 iunie, ne vedem tot la Cetate. Dimineața, de la ora 10:00, Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” ne va învăța câteva „Jocuri magice”, un spectacol interactiv plin de culoare și veselie în care personajele păpuși și actorii împreună cu toți copiii prezenți în sală, îl ajută pe iepurașul Mofturică să înțeleagă importanța prieteniei. După-amiază, de la ora 18:00, Compania Soso și Nuți din Arad ne invită la „Teatru pe roți: povești cu clowni”.

Duminică, 3 iunie, de la ora 18:00, cucerim din nou Cetatea Oradea, de data aceasta cu ajutorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara, cu spectacolul „Noua poveste a Scufiței Roșii”, care încearcă să schimbe imaginea nefavorabilă a lupului, propunând un personaj mai… altfel.

Și încă ceva, toate spectacolele au intrarea liberă!

Acestea fiind spune, nu uitați că festivalul durează până în data de 10 iunie, timp în care vă veți putea bucura de spectacole de teatru absolut minunate în fiecare weekend și vă veți putea distra și învăța lucruri noi la atelierele de creație și de activități în aer liber susținute de ONCR în perioada 4 – 8 iunie.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, care oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor ce desfășoară activități culturale.  

Vă așteptăm cu drag la festival!