Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Teatrul Regina Maria are plăcerea de a anunța premiera spectacolului „Variațiuni enigmatice”, de Eric-Emmanuel Schmitt, traducerea Nicolae Weisz, regia Elvira Rîmbu, care va avea loc vineri, 9 martie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.

Autorul textului, Eric-Emmanuel Schmitt, a devenit în ultimele două decenii unul dintre cei mai citiți și jucați autori de limbă franceză din lume. Cărțile sale au fost traduse în 45 de limbi, iar piesele sale de teatru se montează cu regularitate în peste 50 de țări. A fost răsplătit de-a lungul timpului cu peste 20 de premii și distincții literare, în 2001 primind Grand Prix du Théâtre pentru întreaga activitate acordat de Academia Franceză și titlul de Chevalier des Arts et des Lettres.

Textul „Variațiuni enigmatice” a intrat repede în repertoriul dramatic internațional, jucându-se cu succes pe scenele marilor teatre și în spațiul independent atât în Franța, cât și în străinătate. În România a fost pus în scenă de regizori precum Claudiu Goga și Liviu Manoliu, fiind primit cu entuziasm de publicul larg și de cel de specialitate.

La Teatrul Regina Maria se montează pentru prima oară și se bucură de viziunea regizorală a Elvirei Rîmbu. Nu este primul proiect regizoral al actriței Elvira Rîmbu la teatrul orădean, semnând și direcția de scenă a spectacolului „O poveste foarte simplă”, un spectacol premiat și iubit de către public. Personajele sunt interpretate de actorii Sebastian Lupu (Abel Znorko) și Petre Ghimbășan (Erik Larsen), care au format mereu un duo puternic și efervescent pe scenă, reușind să surprindă prin nuanțele fine și ingenioase cu care își construiesc fiecare personaj. Scenografia, complexă și complementară, este semnată de Oana Cernea.

Povestea pornește de la o întâlnire profesională dintre doi bărbați inteligenți, scriitorul Abel Znorko (Sebastian Lupu), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură și jurnalistul Erik Larsen (Petre Ghimbăşan), care se transformă brusc într-o partidă antrenantă de șah verbal. Personalități puternice și dominante, ambii bărbați își joacă partida, alternând polul de putere în funcție de mutarea pe care celălalt o face, întrevederea intrând astfel într-un labirint sinuos, animat cu rafinament de o desăvârșită știință a suspansului.

Spectatorii care nu vor putea ajunge la premieră sunt invitați la următoarele reprezentații, ce vor avea loc sâmbătă, 17 martie și vineri, 23 martie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.