Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Între 18 şi 27 mai 2012, Teatrul de Nord Satu Mare organizează cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional Multicultural FĂRĂ BARIERE.

Această ediţie are loc la 120 de ani de la inaugurarea clădirii teatrului (care va intra curând în lucrări de consolidare şi restaurare) şi va prezenta spectacole în patru locaţii: Sala Mare şi Sala Studio, scena în aer liber amplasată în faţa Turnului Pompierilor şi cea din curtea Muzeului de Artă. Vor apărea în faţa publicului sătmărean trupe de teatru şi formaţii muzicale din Bucureşti, Budapesta, Oradea, Petroşani, Debrecen, Târgu Mureş, Szeged, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Reşiţa sau Bacău.

Teatrul Regina Maria are deosebita onoare de a participa cu două spectacole în cadrul festivalului din acest an. Astfel, vineri, 18 mai, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului de Nord Satu Mare, vom deschide festivalul cu spectacolul de mare succes “Scripcarul pe acoperiş” (de Sholom Aleichem, regia artistică Korcsmaros Gyorgy). Iar sâmbătă, 19 mai, de la ora 19.00, Trupa “Iosif Vulcan” va juca spectacolul premiat în cadrul FTS 2011, “Biloxi Blues” (de Neil Simon, regia artistică Ovidiu Caiţa).

Pentru ambele spectacole se asigură supratitrare în limba maghiară.

Teatrul din Oradea a participat şi anul trecut la acest festival, tot cu două spectacole: “La Grande Magia” (de Eduardo de Filippo, regia artistică Alexandru Colpacci) şi “Soare pentru doi” (de Pierre Sauvil, regia artistică Daniel Vulcu).

Această invitaţie de a participa la Festivalul de la Satu Mare e prima de acest gen dintr-un lung şir de festivaluri la care vom avea onoarea de a ne prezenta în acest final de stagiune. Urmează participarea la Arad, la Festivalul Euromarionete de sâmbătă, 26 mai (cu spectacolul “20.000 de leghe sub mări”), apoi Festivalul “Feţi frumoşi, zâne bune şi Ilene Cosânzene” de la Petroşani, unde vom participa tot cu spectacolul cu decoruri 3D, “20.000 de leghe sub mări”, iar în final e rândul “Scripcarului pe acoperiş” să deschidă Festivalului Internaţional “Atelier” de la Baia Mare, în 3 iunie.