Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundaţia Culturală FITO şi UNITER, organizează în perioada 2 – 9 iunie, cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Oradea.

Spectatorii sunt invitați să se participe timp de opt zile la un maraton teatral care aduce împreună nu mai puțin de 19 de spectacole de la companii teatrale renumite din întreaga țară, dar și din străinătate: Moldova, Ucraina, Georgia și Franța.  

Festivalul Internațional de Teatru Oradea va cuprinde în acest an două mari secțiuni: secţiunea concurs - FESTIVALUL DE TEATRU SCURT, ajuns la ediția aniversară cu numărul XXV și secțiunea SPECTACOLE INVITATE - OFF CONCURS.

FESTIVALUL DE TEATRU SCURT este o manifestare culturală unică în peisajul teatral românesc și are caracter competitiv. Anul acesta selecția a fost realizată de către Victoria Balint – șeful de birou proiecte culturale și relații cu publicul al Teatrului Regina Maria și cuprinde 8 producții realizate atât de teatre instituționalizate, cât și de cele care provin din mediul independent. Juriul este format din trei personalități culturale ale teatrului românesc: criticii de teatru Ion Parhon și Elisabeta Pop și actorul de teatru și film Ion Sapdaru.

În secţiunea SPECTACOLE INVITATE - OFF CONCURS, publicul orădean se va putea delecta cu 11 spectacole extraordinare, invitate atât din țară cât și din străinătate, dar și producții de succes ale Teatrului Regina Maria dintre care menționăm premiera spectacolului  „Sunetul Muzicii”, muzica de Richard Rodgers, versurile de Oscar Hammerstein II, libret de Howard Lindsay şi Russel Crouse, după romanul „The Trapp family singers” de Maria Augusta Trapp, regia Mihaela Bogdan.

De asemenea, printre producțiile remarcabile care pot fi văzute în cadrul FITO se numără și spectacolul de balet „Carmen.TV”, o producție a Teatrului Ucrainean Academic Theatre Kyiv Modern-Ballet, spectacolul „Medea`s boys”, montat de compania de teatru Apollo 111 din București și „Navigatorul” Teatrului Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”, care îl are în distribuție pe actorul orădean Richard Balint, câștigătorul Premiului pentru cel mai bun actor în rol secundar în cadrul acestei ediții a Galei de premiere UNITER. Festivalul Internaţional de Teatru Oradea va reuni astfel şi anul acesta spectacole create de mari regizori precum Cristian Juncu, Claudiu Goga, Andrei Măjeri.

Evenimentele din cadrul FITO 2019 se vor desfăşura la Sala Mare a Teatrului, Sala Arcadia, Sala Studio Szigligeti și scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea.

Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi în această ediție: sponsorului oficial Raiffeisen Bank, partenerului oficial Holcim, sponsorilor Club Rotary Oradea, D&C, Mic Mobilier Trans, Lions Club și tuturor partenerilor media: Revista Zile și Nopți, Cotidianul Crișana, Jurnalul Bihorean, Bihoreanul, Bihorștiri, Evenimente Oradea, Agerpress, Revista Yorick, Radio România Cultural, Ghid Local, Magic FM, Aleșd Online, InfoOradea, UZP Bihor și Party Oradea. 

Biletele se vor pune în vânzare pe parcursul acestei săptămâni și se vor putea achiziționa de la Agenţia Teatrului de luni până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00 și sâmbăta și duminica între orele 10:00-13:00 sau online pe www.biletmaster.ro. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

PROGRAMUL FESTIVALULUI: AICI

Vă așteptăm la festival!

_______________________

Nemeș Ramona Gabriela
Biroul de Presă
Teatrul Regina Maria
email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
tel: 0747 314 263