Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Anul 2020 vine cu motive de bucurie pentru spectatorii orădeni. 

Teatrul Regina Maria și-a reluat activitatea la Sala Mare - proaspăt renovată și modernizată - și va marca începutul anului cu două premiere: un recital de poezie și un spectacol folcloric.

Cea dintâi producție aparține Trupei Iosif Vulcan și va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 18:00, la Sala Arcadia: NU CREDEAM SĂ-NVĂȚ A MURI VREODATĂ – SPECTACOL DE POEZIE, MUZICĂ ȘI DANS DEDICAT LUI MIHAI EMINESCU, sub îndrumarea regizorală a actorului Emil Sauciuc. 

„Spectacolul este unul de poezie, muzică și dans, toate acestea fiind expresia defalcată a personalității, intelectului și sufletului marelui om. În centrul scenei, pe fundal, se află tabloul poetului nepereche. Personajele sunt îmbrăcate în alb sau alb-crem, și exprimă puritatea din inima artistului. Versurile reprezintă ideile și sentimentele sale, dansul este mișcarea din lumea sa interioară, iar muzica, sunetul sufletului său.” (Emil Sauciuc)

Din distribuția spectacolului fac parte, pe lângă îndrăgitul actor Emil Sauciuc (Bătrânul), cei mai noi colegi ai noștri, actorii Maria Teişanu (Ea), David Constantinescu (El), Ioana Moldovan (Dansatoarea), pe care îi cunoașteți deja din spectacolul „Exploziv” și Miruna Lazăr (Cealaltă ea), absolventă a Facultății de Teatru și Film  din Cluj-Napoca, care se află la prima colaborare cu Teatrul Regina Maria. Regia artistică este realizată de către Emil Sauciuc, scenografia este semnată de Amalia Buie, iar muzica îi aparține lui Sorin Domide.

Următoarea premieră va avea loc vineri, 24 ianuarie, de la ora 18:00, la Sala Mare: SĂRBĂTORIND UNIREA. Acest concert extraordinar, dedicat Unirii Principatelor Române, îi are ca protagoniști pe artiștii Ansamblului Artistic Profesionist „Crișana” împreună cu cei de la Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, care se vor prinde în Hora Unirii pe Scena Teatrului Regina Maria, oferind un regal de cântece și dansuri. În program sunt orchestrele și corpurile de balet ale celor două ansambluri, dar și soliștii vocali și instrumentiștii: Cornel Borza, Leontin Ciucur, Sorin Filip, George Finiș, Luminița Tomuța, Lucica Păltinean, Cornelia Covaciu, Dana Dăncilă, Felicia Costin, Marian Gogan, Simona Costin, Dan Decebal Chitic, Constantin Pascal, Ionuț Tanța, Iulian Griga, Stângaciu, Petrică Popa.

Regia artistică este semnată de către Leontin Ciucur iar dirijorii celor două orchestre sunt Adrian Miescu și Viorel Leancă. Coregrafia este semnată de Ion Bencheci și Costinel Leonte, iar scenografia spectacolului este realizată de Amalia Buie

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00 și sâmbăta între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.bilete.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0371/381.550

Vă așteptăm cu drag!