Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria dă startul sezonului teatral de toamnă în Cetatea Oradea și în mediul virtual cu șapte spectacole care ne vor face să uităm de monotonia cotidiană și de rutină. Pregătiți-vă să întâmpinați primele zile arămii și încă blânde ale anotimpului autumnal îndrăgostiți, veseli, conspirativi, altruiști, receptivi, decadenți, intrigați, adolescentini, o diversitate de stări și situații, care deschid orizonturi imaginare nemărginite și creează libertatea de a visa.
Marți, 8 septembrie, de la ora 20:00, pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea, ne îndrăgostim, cântăm și râdem cu gura până la urechi cu „Îndrăgostiții din Ancona”, un spectacol muzical de Vajda Katalin, regia Andrei Mihalache.
Marți, 15 septembrie, ora 20:00, tot pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea, descoperim care este destinul actorilor chemați la Elsinor de către prințul Hamlet pentru a da în vileag fapta care a dus la moartea tatălui său, în „Capcana lui Hamlet”, o adaptare după Nedialko Yordanov, regia Petru Vutcărău.
Joi, 17 septembrie, ora 20:30, în Amfiteatrul din Cetatea Oradea altruismul unor animăluțe simpatice vă vor surprinde, mai ales când va fi alternat de egoismul și opacitatea umană, în spectacolul „O poveste foarte simplă”, de Maria Lado, regia Elvira Rîmbu.
Sâmbătă, 19 septembrie, ora 20:00, revenim pe scena mobilă din Cetatea Oradea cu spectacolul „Creștini”, de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban, pentru care actorul Răzvan Vicoveanu, care interpretează rolul Joshua, a primit o nominalizare la categoria Cel mai bun actor în rol secundar la ediţia a XXVIII-a a Premiilor UNITER. Îi urăm mult succes și sperăm să câștige premiul, pentru că îl merită cu adevărat.
Duminică, 20 septembrie, ora 19:00, vă invităm să vă așezați confortabil în fotoliul de acasă și să urmăriți online spectacolul „Șarpele în iarbă”, o poveste plină de intrigă și suspans, scrisă de Alan Ayckbourn și regizată de Sebastian Lupu.
Joi, 24 septembrie, de la ora 20:00, ne îmbrăcăm frumos și ajungem la timp în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, unde avem întâlnire cu „Domnișoara Iulia”, un text considerat o capodoperă a scriitorului August Strindberg, regizat de Alexandru Weinberger-Bara, care vorbește despre (aproape) imposibila evadare din sine…
Marți, 29 septembrie, de la ora 20:00, pe scena mobilă din Cetatea Oradea „Profu’ de franceză” ne va oferi o lecție despre cum să fii adolescent în ziua de astăzi și care sunt intrigile și tensiunile care animă spiritele tinere, creând un spectacol original, vesel și plin de viață, adaptare de Matei Mircioane după Tudor Mușatescu, regia Dan Mirea.
Cum cele mai reușite planuri sunt cele făcute din timp, nu amânați prea mult și cumpărați bilete de pe platforma online Eventim.ro. Dacă timpul nu vă permite ori v-ați decis pe ultima sută de metri, puteți achiziționa bilete și începând cu o oră înainte de începerea spectacolului de la fața locului, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag să trăim împreună magia scenei!