Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Teatrul Regina Maria răspunde pozitiv Campaniei umanitare inițiate de UNITER, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, Artiști români pentru artiști ucraineni, proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie.

Campania umanitară de anul acesta este dedicată artiștilor ucraineni care trec acum prin momente teribile, iar scopul acestui demers este acela de a sensibiliza opinia publică în vederea strângerii de fonduri pentru promovarea culturii prin sprijinirea artiștilor și a activităților acestora.

În urma propunerii UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene, fie prin organizarea unor spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni după declanșarea războiului din Ucraina, fie prin programarea unor spectacole din repertoriul propriu, donând încasările.

Teatrul Regina Maria se implică în campanie cu spectacolul ANONIMUL VENEȚIAN de Giuseppe Berto, regia Elvira Rîmbu, care va avea loc luni, 16 mai, la Sala Arcadia. Suma strânsă din vânzarea de bilete va fi virată în contul special deschis de Asociația UNITER, Fondul de Solidaritate Teatrală: RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1 - Împreună pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

De asemenea, persoanele care vor să doneze, o pot face prin virament bancar, în același cont.

Biletele la spectacol pentru campanie pot fi achiziționate de la Agenția de bilete, deschisă de marți până vineri, în intervalul orar 10-14 și cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Arcadia.

Vă aşteptăm la teatru!