Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Ne revine plăcerea de a anunţa o piesă cu un titlu provocator BORDEL, de Gabriel Barylli. Cea de-a 5-a Premieră a Stagiunii 2012/2013 reprezintă totodată o primă coproducţie a Teatrului Regina Maria din Oradea cu un teatru din străinătate: vineri, 2 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului (spectacol în regim cu publicul pe scenă).

Spectacolul realizat în colaborare cu Teatrul Pygmalion din Viena, în regia lui Ţino Geirun a avut premiera oficială pe data de 12 iulie 2012 la Viena şi a fost prezentat pe 29 septembrie 2012 în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Scurt. Din distribuţie au făcut parte Julia Prock Schauer şi Daniel Vulcu. În distribuţia orădeană o vom vedea pe Georgia Căprărin în rolul Mariei şi pe Daniel Vulcu în rolul lui Martin. Pentru Georgia Căprărin este primul rol în cadrul trupei Iosif Vulcan.  Atât regia artistică, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală poartă semnătura lui Ţino Geirun. Regizorul de origine română s-a stabilit în 1985 în Viena unde a fondat în 1989 Complexul teatral „Pygmalion”, alcătuit din Academia de Teatru şi Teatrul cu acelaşi nume.

Autorul piesei, Gabriel Barylli este un scriitor, actor şi regizor austriac care este pentru prima dată jucat pe o scenă din România.

BORDEL prezintă povestea lui Martin, un manager de success, care întruchipează imaginea bărbatului realizat profesional. Acesta trăieşte drama nefericitului care are mulţi bani, dar timp insuficient pentru experienţe veritabile şi de esenţă. Dacă va reuşi să se retragă o oră din agitata lui viaţă profesională şi să o dedice unei femei, aceasta trebuie să fie şi ea la înălţimea aşteptărilor lui, de un profesionalism fără cusur. Maria, se pare că va întruni aşteptările lui, fiind, conform recomandării prietenului său Ştefan, o prostituată perfectă. Curând îşi dă seama de strategia prietenului, fiindcă întâlnirea celor doi va câştiga alte dimensiuni. În spatele măştii de carton a prostituatei, Martin descoperă fiinţa vie şi sensibilă pe care a căutat-o întreaga viaţă. Sfârşitul piesei este învăluit în mister. Se va prelungi oare această întâlnire în ceea ce presupune o legătură pentru totdeauna? Se vor topi oare diferenţele sociale în căldura dragostei? Ultimele minute ale întâlnirii vor fi definitorii şi vor hotărî destinul lor comun.

Biletele s-au pus deja în vânzare, atât la Agenţia de Bilete, cât şi online. Prețul unui bilet este de 15 lei. Următoarea reprezentaţie va avea loc vineri, 23 noiembrie, de la ora 18.