Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Avem deosebita plăcere de a vă invita să ne fiţi alături la cea de-a şaptea premieră a Trupei Iosif Vulcan din stagiunea 2012-2013: A DOUĂSPREZECEA NOAPTE de William Shakespeare. Aceasta va avea loc duminică, 17 martie, de la ora 19, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria. Biletele s-au pus deja în vânzare atât la Agenţia Teatrului, cât şi online, pe site-ul biletmaster.

Scrisă în apropierea Crăciunului de la 1600, A douăsprezecea noapte, ca multe alte comedii shakespeariene, e bazată pe încurcarea identităţii unor personaje. Viola şi Sebastian, fraţi gemeni, scapă dintr-un naufragiu, dar niciunul nu ştie ce s-a întâmplat cu soarta celuilalt. Viola se se travesteşte în băiat pentru a se angaja ca paj la curtea ducelui Orsino. De aici încolo, apar o serie de situaţii comice. Personajele amuză. Intuim că nimic grav nu se va întâmpla în cele din urmă, în ciuda tuturor evenimentelor neaşteptate. Toate încurcăturile vor fi rezolvate şi piesa se va încheia într-un echilibru perfect al armoniei şi al dragostei.

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

Cu: Richard Balint, Anda Tămăşanu, Răzvan Vicoveanu, Mihaela Gherdan, Sorin Ionescu, Ion Ruscuţ, Andrei Gliga, Sebastian Lupu, Pavel Sîrghi, Ioana Dragoş Gajdo, Andrian Locovei, Lucia Rogoz, Ciprian Ciuciu, Eugen Neag, Radu Tudor.

Regia artistică: Alexandru Mâzgăreanu

Decoruri: Sorana Ţopa

Costumele: Alexandra Boerescu

Coregrafia: Baczó Tünde

Muzica: Alexandru Suciu

Orchestra: Florian Chelu (chitară bass), Alexandru Szuz (tobe), Alexandru Stîngu (chitară), Marian Boboia (acordeon)

*Cea de-a șaptea premieră a Trupei Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria (după „Equus”, „În curând vine timpul”, „Phantom Pains”, „Bordel”, „Sfârșit de partidă” și „Țiganiada”).