Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Oradea se deschide vineri, 20 septembrie, de la ora 14, cu statui vivante pe Corso. Orădenii se vor întâlni cu membrii Companiei de Teatru Become din Sibiu, care se vor costuma special pentru a întâmpina cum se cuvine această mare sărbătoare a teatrului.

Tot pe Corso, de la ora 18, începe Parada Costumelor de Teatru – se costumează actorii Teatrului Regina Maria și voluntarii – care vă vor însoți în drumul spre teatru, unde, de la ora 19, are loc deschiderea oficială a Festivalului, cu spectacolul PRODUCĂTORII (de Mel Brooks, în regia lui Halasi Imre).

Spectacolul PRODUCĂTORII este un musical care-a făcut istorie pe BROADWAY: un succes de public și critică, o comedie spumoasă... Musicalul a fost făcut după filmul cu același nume din 1968, la care tot Mel Brooks a contribuit, scriind partiturile muzicale pentru acest spectacol. Pe Broadway, a avut premiera în 19 aprilie 2001 și a avut peste 2.500 de reprezentații și a câștigat nu mai puțin de 12 premii TONY. Succesul a dus la realizarea unui nou film cu starurile de pe Broadway, în 2005, cu Nathan Lane (Max Bialystock), Matthew Broderick (Leo Bloom) și Uma Thurman (Ulla) în rolurile principale.

În producția orădeană îi veți vedea pe îndrăgiții actori Alexandru Rusu (Max Bialystock), Pavel Sîrghi (Leo Bloom), Dania Ținca (Ulla), Daniel Vulcu (Franz Liebkind), Richard Balint (Roger DeBris), Petre Ghimbășan (Carmen Ghia) și pe mulți alții, actori și dansatori talentați ai Teatrului Regina Maria; ne ajută la spectacol și orchestra condusă de Ovidiu Iloc, care asigură muzica live. Decorul poartă semnătura Vioarei Bara, costumele sunt creația Amaliei Judea iar de coregrafie s-au ocupat Andras Lorant și Noemi Bezsan.

Vă așteptăm cu drag la teatru!