Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Dragi părinți și copii,

Trupa de Teatru Iosif Vulcan și Trupa Arcadia vă invită să petreceți alături noi o sâmbătă de povești dedicată copiilor! În Sala Mare a Teatrului Regina Maria se va juca sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 11, una dintre cele mai cunoscute şi iubite poveşti de către copii, „Vrăjitorul din Oz” iar de la ora 17, în Sala Arcadia, Trupa Arcadia vă invită la spectacolul „Hänsel şi Gretel”.

Peripeţiile lui Dorothy – o fetiţă din Kansas, aruncată de o tornadă pe meleaguri necunoscute – sunt faimoase în întreaga lume, cunoscând numeroase dramatizari şi ecranizări. Deşi au trecut mai mult de 100 de ani de la lansarea acestei cărţi, copiii din întreaga lume sunt încă fascinaţi de minunata lume a lui Oz. Încărcătura magică a poveştii este transpusă în scenă de către regizorul Dan Mirea. Decorul fantastic, costumele, muzica şi interpretarea actorilor Alina Leonte, Anca Sigmirean, Mirela Lupu, Emil Sauciuc, Andrian Locovei, Sebastian Lupu, George Voinese sunt ingredientele unui spectacol pentru copii de succes.

Acţiunea basmului Hänsel şi Gretel este cunoscută oricui, indiferent ce vârstă are. Jocul expresiv al păpuşilor mari şi plastice este completat de prezenţa, starea şi jocul actoricesc al mânuitorilor. Acţiunea, deseori interactivă cu copiii, precum şi textul, care aduce prospeţime şi permite improvizaţie, împiedică minimalizarea unei poveşti clasice şi bine cunoscute. Spectacolul regizat de Szőke Kavinszki András este o muncă de creaţie pretenţioasă, a cărui scenografie realizată de către Csűri Emese pe muzica interpretată de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crişana și cu distribuția formată din Florian Silaghi, Ioana Dagău, Florin Stan, Alexandru Pop, toate conlucrează la a oferi un spectacol plăcut publicului teatrului de păpuşi, de toate vârstele.

Biletele se pot achiziționa de la agenția de bilete a Teatrului Regina Maria de luni până vineri între orele 10-19, sâmbăta și duminica între orele 10-13, cu o oră înainte de fiecare spectacol, dar și online: www.biletmaster.ro.