Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Teatrul Regina Maria prezintă marţi, 21 ianuarie, ora 19, în sala Arcadia (Pasajul Vulturul Negru), spectacolul „Pe-un om ferice ani în şir…”, o selecţie din poezia lui Michelangelo Buonarroti la celebrarea a 450 de ani de la intrarea sa în eternitate.

Michelangelo Buonarroti a fost, alături de Leonardo da Vinci, cel mai important artist în perioada de vârf a Renașterii italiene. Geniul său universal este deopotrivă oglindit de pictură, desen, sculptură și arhitectură. A scris și poezii, în special în genul sonetului și madrigalului. Genialitatea lui Michelangelo reflectată în artele plastice își găsește corespondența și în creația literară.

Sentimentele, trăsăturile profunde și gândurile maestrului Michelangelo și-au găsit expresia, de-a lungul vieții sale, într-o serie de compoziții lirice și în multe scrisori adresate familiei și prietenilor. Fără a fi un literat prin definiție și fără a avea intenția de a-și publica poeziile, Buonarroti a lăsat în urmă multe compoziții în versuri inspirate de Petrarca, așa cum o cereau uzanțele vremii.

În spectacolul Teatrului Regina Maria, orădenii vor avea șansa de a asculta versurile nemuritoare ale lui Michelangelo, rostite de actorul Eugen Țugulea.

Cu participarea actriţei: Zentania Lupşe

Recită actorul: Eugen Ţugulea

Muzica: Florian Chelu Madeva

Scenografia: Vioara Bara

Traducerea: C. D. Zeletin

Biletele pentru premiera spectacolului s-au pus în vânzare la agenţia teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 10.00-19.00, sâmbătă şi duminică între orele 10.00- 13.00,  online, pe site-ul www.biletmaster.ro. sau pot fi procurate şi cu o oră înaintea începerii spectacolului de la casieria Teatrului Regina Maria. Preţul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii pot achiziţiona bilete beneficiind de reducere, la preţul de 15 lei.

×

TOP