Tipărire
Categorie: Noutăți - Trupa Iosif Vulcan

Teatrul Regina Maria anunță începerea repetițiilor pentru premiera lunii aprilie a Trupei Iosif Vulcan: comedia bulevardieră SĂRBĂTORI FERICITE!, de Jean Poiret, în regia Dianei Lupescu.

Scrisă în anul 1980, piesa Sărbători fericite! a devenit deja un spectacol clasic al teatrului de bulevard. Textul lui Poiret a devenit celebru prin ecranizarea sa în anul 1984 cu o distribuţie de excepţie, între care se disting Jean-Paul Belmondo şi Sophie Marceau în rolurile principale. Pe scena teatrului, piesa a fost reluată de multe ori din anul 1982 până în prezent cu mult succes, fiind jucată inclusiv la Teatrul Palatului Regal din Paris.

„În oferta largă de spectacole, genul bulevardier e cerut de public din dorința de relaxare, cu condiția ca spectacolul să fie bine făcut, fără vulgarități”, afirmă regizoarea Diana Lupescu. „Am respectat structura dramatică (de altfel, foarte bună), replicile pline de haz, iar personajele frumoase și complexe au rămas identice cu cele închipuite de Jean Poiret”. Diana Lupescu a jucat în acest spectacol la Teatrul Nottara, pus în scenă de Dinu Cernescu în 2002.

Din distribuție fac parte actorii: Daniel Vulcu, Denisa Vlad, Corina Cernea, Anca Sigmirean, Mirela Lupu, Ion Ruscuț, Andrei Gliga și Elvira Platon Rîmbu. Decorurile vor fi realizate de către Vioara Bara.

Premiera va avea loc sâmbătă, 26 aprilie de la ora 19 la Sala Mare, iar următoarea reprezentație va fi marți, 29 aprilie. Biletele s-au pus deja în vânzare la Agenția Teatrului (telefon 0259 440 742) dar și online, pe site-ul www.biletmaster.ro.