Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Asociația Culturală Operacademy, în parteneriat cu Fundația Culturală FITO, Teatrul Regina Maria şi Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte, demarează proiectul primului atelier de operă din Oradea, cu sprijinul Filarmonicii de Stat Oradea.

Pornit ca un masterclass, susținut de doi artiști cu experiență – regizorul Carmelo Agnello (Italia) și dirijorul Julian Smith (Țara Galilor), acesta urmărește implicarea și promovarea tinerilor interpreți care se află la început de carieră.

Astfel, pe scena Teatrului Regina Maria va fi prezentat celebrul spectacol de operă „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, care îi va aduce în fața publicului pe Figaro, Susanna, pe contele și contesa Almaviva sau pe Bartolo, Basilio, Barbarina, personaje interpretate de tineri soliști orăden, cărora li se vor alătura soliști invitați din țări precum Italia, Franța, Austria și Țara Galilor.

Regizorul Carmelo Agnello este profesor la Universitatea nr. 8 din Paris, profesor la Conservatorul Claude Debussy din Paris, dramaturg la Opera din Nancy și inițiator și coordonator al Festivalului Atelier de Operă “Nebrodi in canto” din Sicilia.

Julian Smith a fost selecționer al celei mai prestigioase competiții de canto din lume: BBC Cardiff Singer of the World. A fost directorul muzical al Operei Naționale Galeze vreme de 21 de ani, timp în care a dirijat aproximativ 40 de opera pentru companie. La invitația companiei RICORDI, Julian Smith a editat și a reconstituit prima versiune a operei MADAMA BUTTERFLY de Giacomo Puccini, care a fost deja pusă în scenă în Veneția, Paris, New York.

Organizatori:

Asociația Culturală OPERACADEMY, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria și Facultatea de Arte din cadrul Universității din Oradea

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.

Distribuția:

Figaro: Anton Markov (Rusia)

Susanna: Olga Czerwinski (Austria)

Contesa Almaviva: Diana Oros (Elveția)

Contele Almaviva: Rhys Jenkins (Țara Galilor)

Cherubino: Antonela Bârnat (București) / Viktor Josif (Universitatea din Oradea)

Bartolo: Florin Mircea Ganea (Universitatea din Oradea)

Basilio: Robert Bede (Universitatea din Oradea) / Laszlo Bede (Universitatea din Oradea)

Barbarina: Cristina Bede (Universitatea din Oradea) / Marine Chagnon (Franța)

Marcellina: Antonia Iacob (Liceul de Arte Oradea) / Rosalie Dubois (Franța)

Antonio: Levente Meszaros (Universitatea din Oradea)

Dirijor: Julian Smith (Țara Galilor)

Regizor: Carmelo Agnello (Franța)

Asistent de regie: Juan Pablo Villa (Columbia)

Scenografie: Vioara Bara

Clavecin: Salvatore Scinaldi (Italia)

Cu participarea orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea și a Corului „L'annunciazione” al Catedralei Greco-Catolice „Sf. Nicolae” din Oradea (Dirijor: prof. dr. Radu Mureșan)

Spectacolul este programat duminică, 26 octombrie, de la ora 19 la Sala Mare. Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului (telefon 0259 440 742), și au prețuri cuprinse între 5 lei (prețuri speciale, pentru studenți-doar la balcon) și 30 de lei (20 de lei în sală, 25 de lei în lojile laterale, 30 de lei în lojile centrale și 15 lei la balcon). Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Spectacolul va fi supratitrat în limba română!

Sponsori:

Tudor Holding GmbH, Dacor Exim, Hotel Ramada, Hotel Caro Boutique, Hotel Continental Forum, Selina Grup, Ansamblul Rezidențial Luceafărul, Hotel Carnival

Parteneri:

Kiwanis Oradea

Parteneri media:

Jurnal Bihorean, Bihon.ro

×

TOP