Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Spectacolul CHEIA (direcția de scenă Victor Ioan Frunză) s-a jucat ieri în prezența autorului, domnul András Forgách.

Iată câteva gânduri ale autorului despre această piesă: „Doi fraţi, care sunt foarte diferiţi, în ciuda faptului că se aseamănă, sunt în aşteptarea a ceva, dar niciunul nu ştie ce anume e acel ceva. Se au unul pe celălalt, şi atât.

Cel mic crede că este în siguranţă, că intimitatea sa este intactă şi că, artist fiind, este eliberat de presiunea lumii – dar în mod ciudat, toată lumea pare să deţină cheia apartamentului său, lumea sa interioară fiind ca o carte deschisă, iar ambiţiile sale personale devenind astfel la fel de vulnerabile şi nejustificate ca sentimentele sale.

Cel mare crede că este stăpân pe situaţie, că poate să manipuleze şi să controleze totul – deşi este în realitate la fel de vulnerabil, iar atitudinea sa iute şi plină de umor maschează de fapt lipsa iubirii; puterea lui se naşte din slăbiciunile sale.

Prin întâlnirea celor doi, aproape accidentală – şi predestinată – într-o cafenea şi în apartamentul fratelui mai mic, lumea, ca un fruct prea copt, se deschide, haosul pune stăpânire peste situaţie şi totul se prăbuşeşte peste participanţi; se spun lucruri stranii şi fantomele trecutului ies la suprafaţă.

Haosul este întotdeauna propice pentru dezvăluirea adevăratei personalităţi a unui individ. Conflictul apare între actorii care cred că se descurcă excelent ca adulţi, când de fapt sunt doar nişte copii care abia învaţă să umble.

Următoarea reprezentație a spectacolului CHEIA e vineri, 29 mai.

×

TOP