Tipărire
Categorie: Stagiunea 2008-2009

de  Neil Simon
Traducerea şi adaptarea:  Sebastian Lupu

O sclipitoare comedie romantică, „Desculţ în parc” înfăţişează eforturile a doi tineri căsătoriţi de a-şi construi viaţa împreună şi, mai ales, de a-şi armoniza personalităţile ce dau naştere la manifestări şi sentimente adeseori contradictorii. Impulsivă şi impetuoasă, Corrie Bratter îşi asumă unicul rol de a fi „soţia lui Paul” şi îşi investeşte întreaga energie în a-l face pe el fericit, în pofida dificultăţilor inerente la început de drum. Paul, avocat debutant care tocmai a câştigat primii săi şase cenţi într-un proces, are în schimb o fire mai rezervată şi o privire mai cumpătată asupra realităţii. Conflictul piesei se naşte din ciocnirea comică a naturilor lor diferite, care îi duce în cel mai scurt timp până în pragul despărţirii şi al divorţului. A umbla sau nu „desculţ în parc” rezumă metaforic conflictul dintre cei doi îndrăgostiţi. Spaţiul în care se va defăşura povestea lor de dragoste este un apartament minuscul, unde ninge prin luminator, încălzirea centrală e defectă, iar cămara va fi folosită drept dormitor în care încape un pat şi nimic mai mult.

La toate acestea se adaugă prezenţele extrem de spirituale ale vecinului Victor Velasco şi ale mamei soacre, Ethel Banks, cu personalităţi la fel de diferite ca şi cele ale tinerilor căsătoriţi.

Comicul este accentuat de faptul că apartamentul fiind situat la etajul al şaselea într-un imobil fără lift, toate personajele îşi pierd respiraţia până să ajungă în acest spaţiu care nu promite nimic bun, şi totuşi…

Distribuţia:

Corrie Bratter:  Mirela Lupu
Paul Bratter:  Andrian Locovei
Ethel Banks:  Ileana Iurciuc/Corina Cernea
Victior Velasco:  Ion Abrudan
Instalatorul:  Sebastian Lupu 

Regia artistică:  Sebastian Lupu
Scenografia:  Vioara Bara 
Ilustraţia muzicală:  Richard Balint şi Sebastian Lupu
Voce melodie:  Richard Balint

Regia tehnică:  Csaba Kovács
Sufleor:  Iuliana Chelu
Sonorizare:  Adrian Gherdan
Lumini:  Sorin Precup, Adrian Pintea

Data premierei:  21.09.2008.