Tipărire
Categorie: Stagiunea 2016-2017

de Aiat Fayez

Mare şi Mic sunt doi francezi care nu au prea multe perspective profesionale și se hotărăsc să creeze bombe artizanale în oale sub presiune. Iniţiativa lor, aparent fără şanse prea mari de reuşită, se transformă într-o adevărată afacere pe măsură ce experimentele dau roade şi li se alătură câţiva parteneri de nădejde. Îşi creează relaţii cu lumea islamică şi beneficiază de sprijinul tacit al autorităţilor franceze. Pentru a camufla laboratorul ilegal de creat bombe, înființează în faţa fabricii un magazin pentru comercializarea măştilor de gaze, ce devine, în mod paradoxal şi absolut ironic, principalul furnizor al ministerului Sănătăţii.

Descriind acest bârlog al marelui banditism, ”Baraca” pune în lumină, cu un umor scrâșnitor, una dintre cele mai mari probleme ale societății actuale: atentatele teroriste potențate de compromisurile politicienilor, de duplicitatea marilor piețe, de jocurile de culise și de mârșăvia unor oameni care se lasă seduși de puterea banilor.

Distribuția:

Mare – Alexandru Rusu
Mic – Pavel Sîrghi
Virginia – Alina Leonte
Bosco – Ciprian Ciuciu
Chinezu’ – George Dometi
Marwani – Sorin Ionescu

Regia și scenografia: Tudor Lucanu
Traducerea: Ștefana Pop-Curșeu

Data premierei: 11 martie 2017

Durata spectacolului: 90 minute (fără pauză)

*Textul ”Baraca” a fost creat în contextul proiectului TERRORisms, organizat de ”Uniunea Teatrelor din Europa” și finanțat de Programul Europa Creativă. 

**Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Participări la festivaluri: