Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Actriţă

Data şi locul naşterii: 02.08.1980, Cluj-Napoca

Studii: Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru, 2003

Anca Dămăcuş a venit la Oradea în septembrie 2003 şi a plecat în februarie 2004. Ambiţoasă, talentată, tânăra actriţă şi-a înscris, încă din anii studenţiei, câteva premii în fişa artistică: pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar Top-Fest Târgu-Mureş, 2003 (Martha în spectacolul „Neînţelegerea” de Albert Camus, în regia prof.Cristina Pardanschi); Premiul pentru cea mai bună Interpretare feminină la Festivalul Primul rol Iaşi, 2003 (pentru rolul Nataşei din spectacolul „Trei surori” de A.P.Cehov, în regia lui Gelu Badea).

Din Proiectele ei fac parte ateliere de creaţie, master-class cu personalităţi marcante ale regiei, ca Andrei Şerban şi Cătălina Buzoianu. Actriţa mărturiseşte că nu visează un rol anume, şi că o interesează să-şi facă meseria cinstit, fără cabotism, curat, „cu inteligenţă şi măsură”. Nimic mai firesc. „Nimic nu se compară cu fericirea actorului epuizat după spectacol... când se priveşte în oglindă şi îşi spune: bravo! aşa, cinstit, fără vanitate. Sunt momente magice, rare...”

Deschisă spre nou, spre experiment, a fost tentată să scrie şi o interesează, după propria-i mărturisire, şi regia. Deocamdată, însă, s-a pregătit pentru rolul de mămică.

(Prezentare de Elisabeta Pop)

Fişă artistică – Teatrul de Stat Oradea

  • Interpret în LA STEAUA CARE-A RĂSĂRIT – spectacol omagial Mihai Eminescu (26 mai 2004)
×

TOP