Tipărire
Categorie: Stagiunea 2018-2019

adaptare după Nedialko Yordanov, regia Petru Vutcărău

Mulți scriitori au fost tentați în timp să rescrie, să completeze, să adauge propria lor viziune la texte faimoase clasice. Bulgarul Nedialko Yordanov a folosit tehnica lui Shakespeare de „teatru în teatru” ca să scrie un „Hamlet” mai special. 
Actorii chemați la Elsinore ca să aline boala prințului Hamlet prin spectacolul lor sunt niște martori ai întâmplărilor de la palat. De ce n-ar fi chiar ei „povestitorii”? Cam ăsta e pretextul lui Yordanov, care scoate la iveală destinul artistului, adică al omului sincer, cinstit și cam naiv, într-o lume tiranică, unde guvernează minciuna, ipocrizia, oportunismul. O lume în care artistul – bufonul, dacă vreți – e omorât. Și niciodată, regii o știu, n-ai voie să pedepsești bufonul...
„Capcana lui Hamlet” e o viziune modernă asupra piesei shakespeariene, dar scrisă cu un umor inspirat, cu tot felul de aluzii pe care spectatorul le sesizează și savurează amuzat, intrând cumva în „bucătăria” teatrului. E și o parabolă care se dovedește acum foarte acută despre oprimare, despre tăcerea complice și vinovată, despre nevoia de a spune adevărul indiferent de consecințe. Asta chiar dacă, în final, înșiși curajoșii actori devin niște privilegiați ai sistemului.

Distribuția:

Charles: Richard Balint
Elisabeth: Elvira Rîmbu
Benvolio: Petre Ghimbăşan
Henric: Răzvan Vicoveanu
Amalia: Denisa Vlad
Sufleurul: Pavel Sîrghi
Polonius: Sorin Ionescu
Ofelia: Consuela Egyed
Horatio: Alin Stanciu
Călăul: Sebastian Lupu
Hamlet: Ciprian Ciuciu
Un spion, Un torţionar: Igor Lungu

Traducerea: Elvira Rîmbu

Regia artistică și ilustrația muzicală: Petru Vutcărău
Scenografia: Oana Cernea

Data premierei: 13 ianuarie 2019

Durata spectacolului: 1 h 30 min

* Spectacol nerecomandat persoanelor sub 15 ani!

Festivaluri:

 Premii şi nominalizări:


CAIET PROGRAM