Folosim cookie-uri | We use cookies
×
Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria a fost invitat să participe la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru copii, „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, organizat în perioada 29 septembrie – 6 octombrie la Bucureşti, de către Teatrul Ion Creangă, cu spectacolul VRĂJITORUL DIN OZ (de L. Frank Baum, în regia artistică a lui Dan Mirea).

E cea mai importantă sărbătoare a copilăriei şi a poveştilor ei, iar alături de trupele de teatru din România vor participa artişti din: Bulgaria, Franţa, Italia, Israel şi Spania. Spectacolul teatrului orădean va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 11, la Sala Rapsodia.

Una dintre cele mai cunoscute şi iubite poveşti de către copii, VRĂJITORUL DIN OZ a reuşit să seducă generaţii întregi de copii de-a lungul timpului. Scris la sfârşitul secolului XIX, mai precis în 1900, basmul a devenit cu timpul o istorie nemuritoare, fiind considerat, de altfel, primul basm american modern. Peripeţiile lui Dorothy – o fetiţă din Kansas, aruncată de o tornadă pe meleaguri necunoscute – sunt faimoase în întreaga lume, cunoscând numeroase dramatizari şi ecranizări. Deşi au trecut mai mult de 100 de ani de la lansarea acestei cărţi, copiii din întreaga lume sunt încă fascinaţi de minunata lume a lui Oz.

Din distribuţie fac parte actorii: Alina Leonte, Anca Sigmirean, Mirela Lupu, Sebastian Lupu, Andrian Locovei, George Voinese şi Emil Sauciuc. Regia îi aparţine lui Dan Mirea iar scenografia, Oanei Cernea.

Teatrul Regina Maria este singurul teatru din provincie invitat să participe la acest festival.

×

TOP