Folosim cookie-uri | We use cookies
×
Teatrul Regina Maria

Teatrului Regina Maria îi revine deosebita onoare de a participa la Festivalul Internaţional al Educaţiei FIE Iaşi, ediţia 2013, cu spectacolul „SCRIPCARUL PE ACOPERIŞ”, în regia lui Korcsmáros György, care va avea loc duminică, 23 iunie 2013, la Casa de Cultură a Studenţilor. Acest festival dezvoltă un câmp cultural nou şi înscrie Iaşul în rândul celor mai creative oraşe din Europa printr-un concept nou, acela de „educaţie, cultură şi artă în aer liber” şi, mai ales, „educaţie prin entertainment”.

Spectacolul cu care vom fi prezenţi la Iaşi se bucură de o distribuţie numeroasă din rândul actorilor Trupei Iosif Vulcan, ai Trupei Arcadia şi ai Ansamblului Artistic Profesionist Crişana, acestora alăturându-se formaţia evreiească, Hakeshet Klezmer Band, realizând cel mai de succes musical din România!

Adaptare după povestirea lui Shalom Alehem – „Fiicele lui Tevye”, „Scripcarul pe acoperiş” este totodată, unul din musicalurile cele mai de succes din toate timpurile. Prima adaptare scenică, la Imperial Theater de pe Broadway, a avut premiera în 1964 şi a cunoscut de-a lungul anilor peste 3200 de reprezentaţii. Adaptarea cinematografică din 1971 a fost şi ea încununată de un mare succes de public şi de critică.

Ca o dovadă reală a calităţii acestui spectacol, amintim că 22 de reprezentaţii s-au jucat cu casa închisă. Totodată, spectacolul s-a bucurat de numeroase participări la festivaluri, fiind răsplătit cu multe nominalizări şi distincţii, printre care menţionăm cele două nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2012–Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Ioana Dragoş-Gajdo şi Cea mai bună scenografie: Vioara Bara şi două premii la Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012– Premiul special al Juriului: Richard Balint şi Premiul pentru cel mai bun coregraf: András Loránt.

La Iași vom juca alături de câteva dintre cele mai importante teatre din țară: Teatrul Odeon, București, Teatrul Național București, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași și Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu.

×

TOP