Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Scrisă în anul 1980, piesa Sărbători fericite! a devenit deja un spectacol clasic al teatrului de bulevard. Textul lui Poiret a devenit celebru prin ecranizarea sa în anul 1984 cu o distribuţie de excepţie, între care se disting Jean-Paul Belmondo şi Sophie Marceau în rolurile principale. Pe scena teatrului, piesa a fost reluată de multe ori din anul 1982 până în prezent cu mult succes, fiind jucată inclusiv la Teatrul Palatului Regal din Paris.

Aceasta nu este prima dată când un text a lui Jean Poiret este jucat pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea. ,,Cabaret în familie”, un spectacol ce s-a bucurat de mare succes şi al cărui scenariu este bazat pe textul Colivia nebunelor, a avut premiera în 14 ianuarie 2001, în regia lui Daniel Vulcu.

Sinopsis:

Cu câteva zile înainte de Paşte, Ştefan, un bărbat de vârstă mijlocie, profită de absenţa soţiei lui, Silvia, pentru a o invita pe Magda, o frumoasă tânără care i-a căzut cu tronc, la el acasă. Planurile îi sunt date peste cap de către o grevă care a cauzat anularea zborurilor şi reîntoarcerea neaşteptată a soţiei acasă, în toiul nopţii.

Prins în flagrant Ştefan dă dovadă de o imaginaţie debordantă, fabricând poveşti care să justifice prezenţa fetei la ei acasă. El susţine cu încredere minciuna cum că Magda ar fi fiica lui dintr-o căsătorie anterioară pe care a ţinut-o ascunsă actualei neveste. Faptul că soţia lui îi joacă jocul cu inteligenţă şi umor creează situaţii încurcate, improbabile, Silvia încurajându-l pe Ştefan să se încurce în pânza complicată a propriilor minciuni până în punctul în care comedia atinge dimensiuni paroxistice.

Despre viziunea regizorului şi punerea în scenă a piesei ,,Sărbători fericite

„În oferta largă de spectacole, genul bulevardier e cerut de public din dorinţa de relaxare, cu condiţia ca spectacolul să fie bine făcut, fără vulgarităţi. Am respectat structura dramatică (de altfel, foarte bună), replicile pline de haz, iar personajele frumoase şi complexe au rămas identice cu cele închipuite de Jean Poiret”.  (Diana Lupescu, regizor)

Cu: Daniel Vulcu, Denisa Vlad, Corina Cernea, Anca Sigmirean, Mirela Lupu, Ion Ruscuţ, Andrei Gliga și Elvira Platon Rîmbu.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 10.00-19.00, sâmbătă şi duminică între orele 10.00- 13.00, cât şi online, pe site-ul www.biletmaster.ro. În această lună, dat fiind programul special de sărbători, agenţia va fi inchisă duminică, 20 aprilie 2014 şi luni, 21 aprilie 2014. Biletele pot fi procurate şi cu o oră înaintea începerii spectacolului.

×

TOP