Folosim cookie-uri | We use cookies
×

Parte integrantă a călătoriilor extraordinare imaginate de romancierul francez Jules Verne, „20 000 de leghe sub mări” a devenit în timp o poveste clasică a minunilor de sub ape, care au fascinat încă înainte de a fi cunoscute de ochiul omenesc.

Istoria Căpitanului Nemo şi a submarinului Nautilus sunt relatate din perspectiva profesorului Pierre Aronnax, biolog francez reputat, care este trimis într-o expediţie ştiinţifică pentru cercetarea unui monstru marin necunoscut. În urma unei confruntări se dovedeşte că monstrul nu e nimic altceva decât submarinul Nautilus, iar harponierul Ned Land, profesorul Aronnax şi asistentul său, fidelul Conseil, devin prizonierii enigmaticului său conducător, Căpitanul Nemo. Astfel, pentru o lungă perioadă de timp, ei împărtăşesc exilul auto-impus al Căpitanului Nemo, retras din lumea civilizată atât din cauza dezamăgirii crunte provocate de semenii care i-au răpit familia şi patria, cât şi animat de dorinţa de cunoaştere ştiinţifică. Crezul său este că adevărata libertate se întâlneşte numai în adâncul mărilor.

Periplul prin paradisul subacvatic (nu lipsit de aventuri şi incidente) îi poartă pe eroi prin ape populate de vietăţi nemaiîntâlnite, printre coralii din Marea Roşie, pe sub calotele polare din Antarctica şi chiar pe lângă ruinele legendarei Atlantida.

Cum se va sfârşi oare călătoria celor trei eroi, pentru care prizonieratul e un prilej de a face înconjurul lumii pe sub ape? Vor rămâne alături de Căpitanul Nemo şi echipajul său ori se vor întoarce în lumea de la suprafaţă?

DISTRIBUŢIE:
Profesorul Aronnax: Rin Tripa
Căpitanul Nemo: Florian Silaghi
Ned Land: Igor Lungu
Conseil: Florin Stan
Povestitorul: Mirela Corbeanu/Rin Tripa (voce)
Mânuitori păpuşi: Ioana Dagău, Zentania Lupşe, Alexandru Pop

Festivaluri:

  • Festivalul Internaţional de arta animaţiei EUROMARIONETE, Teatrul de Marionete din Arad - mai, 2012
  • Festivalul „Feţi Frumoşi, Zâne Bune şi Ilene Cosânzene”, Teatrul Dramatic Ion. D. Sîrbu de la Petroşani - mai, 2012
×

TOP